İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Korkmazhan: "Enosis ve Takism ülküleri adına toplumlarımızı bir birini kırdırdılar"

Korkmazhan: "Enosis ve Takism ülküleri adına toplumlarımızı bir birini kırdırdılar"

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, beraberindeki BKP Gençlik Meclisi üyesi gençler ile Limasol'da düzenlenen iki toplumlu etkinliğe katılarak konuşma yaptı.

Yayın Tarihi: 05/07/15 11:21
okuma süresi: 3 dak.
Korkmazhan: "Enosis ve Takism ülküleri adına toplumlarımızı bir birini kırdırdılar"
A- A A+
BKP'den verilen bilgiye göre, AKEL Limasol Örgütü ve Ayos Nikolaos'un Olimpos Derneği tarafından düzenlenen iki toplumlu etkinliğe AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ve Kıbrıs Cumhuriyeti Eski Cumhurbaşkanı Dimitris Hristofyas'da katıldı.

Etkinlite yaptığı konuşmada, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların bir araya gelip, ortak geleceklerine dair düşüncelerini paylaşmak ve nasıl bir geleceğe ulaşmak istediklerini tartışmalarının çok değerli bulduğunu belirten BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, "Ne yazık geçmişte bunu başaramadık.

Konuşamadık, tartışamadık, ortak geleceğimiz hakkında ortak kararlar veremedik. Ortak geleceğimizi birlikte şekillediremedik. Her iki taraftaki kendilerini milliyetçi olarak tanımlayan kesimler buna imkan bırakmadı. Enosis ve Takism ülküleri adına toplumlarımızı bir birini kırdırdılar" dedi.
Her iki taraftaki statükocu kesimlerin yıllarca çözümsüzlüğe yatırım yaptığını söyleyen Korkmazhan, statükonun ömrünün artık tükendiğini, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların büyük bir kesiminin çözüm ve barış istediğini kaydetti.

Kısa süre önce gerçekleşen seçimlerde Kıbrıslı Türk toplumunun değişimden, erken federal çözümden ve barıştan yana güçlü bir irade beyanında bulunduğunu, BKP'nin de desteklediği, seçim kampanyasında aktif bir şekilde çalıştığı Sn Mustafa Akıncı'nın %60 oranında oy alarak yeni toplum lideri olduğunu vurgulayan Korkmazhan, Sn Akıncı'nın şahsında Kıbrıs Türk toplumunun erken federal çözüme onay verdiğinin altını çizdi.

"Şimdi önümüzde duran görev çözüme giden yolun taşlarını yabancılara bırakmadan birlikte döşemektir. Ortak geleceğimizi birlikte şekillendirmektir. İnşa edeceğimiz ortak evimiz Federal Kıbrıs'ın tuğlasını, çimentosunu el birliği ile koymaktır" diyen Korkmazhan, çözüm zemini ve şeklinin Talat-Hristofyas görüş birliklerince,11 Şubat 2014 ortak metnince ve BM parametrelerince öngörüldüğü gibi tek gemenliği, tek vatandaşlığı ve tek uluslararası temsiliyeti olan siyasi eşitliğe dayalı iki toplumlu, iki bölgeli federal birleşik bir Kıbrıs olduğuna dikkat çekti.

Çözümsüz geçen yılların daha fazla çıkmaza, daha fazla soruna ve belirsizliğe neden olduğunu, çözümsüzlüğe artık son vermesi gerektiğini söyleyen Korkmazhan, "Şunun altını çizmek istiyorum. Tüm Kıbrıslılar aynı gemideyiz. Bu gemi batarsa hepimiz birlikte boğulacağız. Yada bir arada, saygı ve hoşgörü temelinde bu gemiyi birlikte yüzdüreceğiz" dedi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.