İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

MMO'dan klima kullanımı konusunda uyarı!

MMO'dan klima kullanımı konusunda uyarı!

KTMMOB Makina Mühendiseri Odası bugün yazılı bir açıklama yaparak, klima kullanma konusunda uyardı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 05/07/15 16:22
okuma süresi: 2 dak.
MMO'dan klima kullanımı konusunda uyarı!
A- A A+

"KTMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) olarak, yaz sıcaklarının iyice hissedildiği bu günlerde evlerimizde, ofislerimizde ve arabalarımızda klima konusunda birtakım uyarılarda bulunmayı kendimize bir görev sayıyoruz. Bu uyarıları dikkate almak, hem klimalarımızın veriminin artmasına ve doğal olarak daha az enerji tüketmelerine katkı sağlayacak hem de kişisel sağlık sorunları yaşama olasılığını en aza indirecektir. Uyarılarımız şöyle:

  1. Ev ve ofislerimizdeki klimalarımızı soğutma moduna almadan önce detaylı bir servisten geçirip filtrelerini iyice temizleyiniz.
  2. Ev ve ofislerimizdeki klimalarımızın kumandalarındaki soğutulacak dereceyi 24-26 ºC'ye ayarlayınız. Bu sıcaklıktaki bir hava hem klima verimliliği hem de sağlık açısından idealdir.
  3. Birçoğunun yaptığı gibi kumandayı 18 ºC'ye ayarlamak, klimanın hava sıcaklığını çok uzun sürelerde ve zorlanarak bu sıcaklığa indirmeye çalışacağından enerji sarfiyatının artmasına neden olacaktır.
  4. Arabalarımızdaki klimaları çalıştırmadan önce arabanın pencerelerini açarak bir süre açık tutmak hem içerde oluşan sıcak havanın hızlıca tahliyesini hem de bu havayı solumamamızı hem de araç klimasına yük binmemesini sağlayacaktır.
  5. Araç klimalarında da termostat değerini 22 ºC'nin altına ayarlamayınız.
  6. Sıcak ortamlardan soğuk ortamlara ani girişler soğuk çarpmalarına hatta kısmi felçlere neden olabilir. Bu yüzden sıcaktan bunalmış olsak dahi, soğuk ortama girdiğimizde hemen klimanın esintisinin önünde durmamalıyız.
  7. Klimalarımızın kullanımından dolayı oluşan yoğuşma sularının binalarımızda herhangi bir nem problemine sebep olmayacak şekilde uzaklaştırınız.

Uyarılarımızın dikkate alınacağını ümit eder herkese iyi tatiller dilerim."

Emir TAŞCIOĞLU

Oda Başkanı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.