İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Armağan Candan: "Sürecin ciddiyeti Brüksel'e yansıdı"

Armağan Candan: "Sürecin ciddiyeti Brüksel'e yansıdı"

Cumhurbaşkanı Akıncı'nın temaslarıyla dikkat çeken Brüksel ziyaretini değerlendiren Meclis AB Uyum Komitesi Başkanı Candan, Yunanistan krizinin AB'de neden olduğu yoğunluğa rağmen Akıncı'nın Brüksel'de olması gerektiği gibi üst düzey ilgi gördüğüne dikkat çekerek "Kıbrıs'ta başlayan yeni sürecin ciddiyeti temaslara yansıdı" değerlendirmesini yaptı.

Yayın Tarihi: 06/07/15 12:21
okuma süresi: 3 dak.
Armağan Candan: "Sürecin ciddiyeti Brüksel'e yansıdı"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Brüksel temasları hem Rum basınında hem de Kuzeyde değerlendirilmeye devam ediyor.

Akıncı, geçtiğimiz hafta pazartesi günü gittiği Brüksel'de, Avrupa Konseyi Başkanı, Avrupa Parlamentosu Başkanı, Avrupa Komisyonu Başkanı ve AP'deki bazı siyasi grup başkanlarıyla görüşmüş, Türk ve yabancı gazetecilere mülakatlar vermişti.

Akıncı, kararlılık ve müzakerelerdeki ivmenin devam etmesi halinde çözümün yıllar değil, aylar içerisinde mümkün olacağını ifade etmiş uzun yıllar Kıbrıslı Rumlar ile Kıbrıslı Türklerin birbirlerini uzun yıllar düşman olarak gördüğünü ancak bunun da değişmesi gerektiğini ifade etmişti.

Schulz'tan 'Cumhurbaşkanı' hitabı polemik oldu

Akıncı'nın Brüksel temasları bir kısım Rum basını atıflarında Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'un Akıncı'ya 'Cumhurbaşkanı' şeklindeki hitabı nedeniyle polemiklere konu olmuştu.

Politis Gazetesi, Akıncı'nın Brüksel ziyaretini işlediği haberinde "Akıncı Uluslararası Meşruiyet İstiyor... Schulz, Tusk ve Avrupa Parlamentosu Grup Liderleriyle Görüştü... Schulz'un Akıncı'ya 'Cumhurbaşkanı' Olarak Hitap Etmesi Gri Nokta" başlık ve spotlarını kullanmıştı.

Akıncı ile gerçekleştirdiği temasta Schulz, "Görüşmelerin başarılı sonuçlanması Avrupa Birliğinin çıkarına olacak ve Avrupa Parlamentosu olarak bu süreci destekliyoruz. Görüşmelerin başarı ile sonuçlanması için elimizden geleni yapacağız" diye konuşmuştu.

Candan: "Sürecin ciddiyeti Brüksel'e yansıdı… "

Cumhurbaşkanının Brüksel temaslarını Kıbrıs Postası için değerlendiren KKTC Meclisi AB Uyum Komitesi Başkanı, CTP-BG Güzelyurt milletvekili Armağan Candan, Yunanistan krizinin AB'de neden olduğu yoğunluğa rağmen Akıncı'nın Brüksel'de olması gerektiği gibi üst düzey ilgi gördüğüne dikkat çekerek "Kıbrıs'ta başlayan yeni sürecin ciddiyeti temaslara yansıdı" değerlendirmesini yaptı.

Candan şöyle dedi; "Üç hafta önce Strazburg'taydık… Daha önce oralarda selam verip geçen Schulz, bize Kıbrıs'taki süreci ve ciddiyeti anlatıyordu… Bir süredir adadaki yeni sürecin ciddiyeti AB'ye yansıyor. Cumhurbaşkanının Brüksel ziyaretinde de bu gözlemlendi. Yunanistan krizi ve bu nedenle AB içindeki yoğun trafiğe rağmen üst düzey görüşmeler gerçekleşti… Zaten böyle de olması gerekir. Bir süredir Meclis Heyeti olarak yaptığımı temaslarda AB çevrelerinde ilgiyi gözlemliyoruz. Sürecin ciddiyeti pekişiyor. Bizlerde katkımızı koymaya devam edeceğiz"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.