İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Özkardaş: "Gerekli olan sayıda yasadan soru sorulmalıdır"

Özkardaş: "Gerekli olan sayıda yasadan soru sorulmalıdır"

Kamu-Sen, kamuya açılan münhal sınavları ile ilgili basın açıklaması yayımladı. Açıklamanın tam metni şöyle:

Yayın Tarihi: 06/07/15 15:10
okuma süresi: 2 dak.
Özkardaş: "Gerekli olan sayıda yasadan soru sorulmalıdır"
A- A A+

Gelir ve Vergi Dairesine alınacak olan III.derece Gelir ve Vergi memurluğu kadrosu(İlk Atanma) yaklaşık bir buçuk yıl önce münhal ilan edilmişti.

İlan edilen bu 16 (onaltı) kadro ile ilgili olarak 4 temmuz 2015 tarihinde yapılan yazılı sınavda sadece dört aday 60 ve üzeri puan alarak, sözlü sınava katılma hakkı elde etmişlerdir.

Gelir ve Vergi Dairesi Müdürlüğü bu sınavla ilgili olarak, Kamu Hizmeti Komisyonu'na toplam onyedi yasadan sorular sorulmasını istemiş.

Düşünebiliyor musunuz, bu sınava yüzlerce üniversite mezunu gencimiz katılıyor ve kendilerine toplamda vergi ile ilgili onyedi yasadan sorular soruluyor. Bu onyedi yasanın tümünü ezberlemek mümkün müdür? Ya da bu yasaların tümünü vergi Dairesindeki üst düzey yöneticileri kendileri kitap açmadan yanıtlayabilirler mi acaba?

Kamuya memur alınacağında elbette sınav olmalıdır. Ancak yok da kimse geçmesin mantığıyla..

Ülkemizdeki Vergi Memuru eksikliği de dikkate alınarak, yeniden vergi memuru kadrosu için ivedi yetki alınarak, en erken zamanda sınavlar yapılarak, dışarıdan gireceklerin sayısı 12'yi bulana kadar olacak şeklinde münhal mevkiler doldurulmalıdır.

Ancak bu kez, abartılı bir şekilde toplamda on yedi yasadan değil, gerekli olan sayıda yasadan soru sorulmalıdır.

Mehmet Özkardaş

Genel Başkan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.