İÇ HABERLER
okuma süresi: 8 dak.

Güngördü: "Emirnameler ile 10 katlı bina yapılmasına karşıyız"

Güngördü: “Emirnameler ile 10 katlı bina yapılmasına karşıyız”

Girne Belediye Başkanlığı görevinde bir yılı dolduran Nidai Güngördü, bugün düzenlediği basın toplantısıyla bir yıllık icraatlarını değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 07/07/15 17:26
okuma süresi: 8 dak.
Güngördü: “Emirnameler ile 10 katlı bina yapılmasına karşıyız”
A- A A+

29 Haziran 2014'teki yerel seçimlerde Girne Belediye Başkanı seçilen Nidai Güngördü'nün bir yılını anlattığı basın toplantısı, saat 11.00'de Girne Colony Otel'de yer aldı.

Toplantıya, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Belediye Müdür Vekili Ali Teknikel, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve basın mensupları katıldı.

GÜNGÖRDÜ: "SEÇİMDEN ÖNCE VERDİĞİMİZ SÖZLERİN HEMEN HEMEN TÜMÜNÜ YAPTIK VE PROGRAMLADIK"

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuşmasında, geçen yılki yerel seçimlerde halka şeffaf, katılımcı, demokratik bir belediye yaratma sözü verdiği ve bu sözlerin hemen hemen tümünü yerine getirmenin mutluluğu içinde olduğunu ifade ederek, göreve gelişinin ilk yılında gerçekleştirdiği, gerçekleştirmekte olduğu ve gerçekleşeceği icraatlarını anlattı. ? ?"İMAR, TRAFİK VE ENGELSİZ BİR GİRNE ÇOK ÖNEMLİ"

"Şeffaf, katılımcı, demokratik bir belediye yaratma yönünde yola çıktık. Bu sözümüzü yerine getirdiğimiz için çok mutluyum. Girne Belediyesi'nin kapılarını halka açtık. Bu bizim için çok önemliydi. Seçimden önce verdiğimiz sözlerin hemen hemen tümünü yaptık ve programladık" diyen Güngördü, imar, trafik ve engelsiz bir Girne'nin kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı.

Kent yönetimine belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve halkı da dahil ettiklerini belirten Güngördü, böylelikle şeffaf ve katılımcı uygulamaları hayata geçirmeye başladıklarını kaydetti.

Güngördü, halkın kent yönetimine katılımı ile şeffaf ve katılımcı uygulamalarla ilgili olarak şunları ifade etti:

GİRNE KENT SÖZLŞEMESİ

"Halkın kent yönetimine katılımını sağlamak için Girne Kent Kurultayı'nı düzenledik. Halkımızın katılımıyla Girne Kent Sözleşmesi'ni yaratıp, daha iyi bir kent yaratmak için 15 farklı ana komite oluşturduk. Kervansaray halkına yönelik anket yaptık. İmar planı konusunda Şehir Planlama Dairesi'yle birlikte halka bilgi vermek amacıyla toplantı gerçekleştirdik. Karaoğlanoğlu'na deniz kenarına yapılmak istenen tekne indirme rampasıyla ilgili gelen talebi bölge halkıyla paylaştık."

Göngördü, göreve geldikten sonra belediyenin hayata geçirdiği, geçirmekte olduğu ve gerçekleştireceği projeleri ise şöyle sıraladı:

PROJELER

"Şimdi Girne Kordonboyu ve tören alanında ışıklandırma, kaldırım ve peyzaj düzenlemelerine başladık. Çalışmalarımıza Girne Kalesi bölgesinde dinlenme imkanı sağlayan yeni bir meydan yarattık. Girne Kale yolunu turistik kentimize yaraşır bir şekilde yaptık. Üzücü olaylarla anılan kalenin etrafını, suçlardan arındırmak ve yeniden halkımızın kullanımına açmak için aydınlatma çalışması yaptık. Bölgeyi yürüyüşe uygun hale getirmek için Polis Genel Müdürlüğü işbirliğinde proje ürettik. Kentte dört noktaya yeraltı çöp konteyneri yerleştirdik. Kurumsal temizlik kampanyası oluşturduk.

Akıllı su sayacı ödeme noktasının sayısını artırdık. Karaoğlanoğlu Antis bölgesi sahil düzenleme ve deniz panayırı alanı için çalışmalara başladık. Yıkılmak üzere olan ve tehlike arz eden binayı yıktık. Girne'deki mevcut trafik sorununu çözmek için trafik uzmanlarının önerileri doğrultusunda, Girne Trafik Master Planı'nı hazırlamaya başladık. Bu kapsamda, Beylerbeyi şıklarını yeniden düzenledik. Yeni kavşak ve adacıklar yaptık. Mevcut otobüs duraklarını elden geçirip, yenilerini ekledik. Oğuz Veli Ortaokulu'nun önüne, trafik akışını yavaşlatmak ve öğrencilerin karşıya geçmesini sağlamak amacıyla korunaklı yaya geçidi yaptık.

Atık su arıtma tesisinin rehabilitasyonu için ülkemizdeki ve Türkiye'den gelen uzmanlar eşliğinde çalışma başlattık. Kanalizasyon ağımızı geliştirdik. Yağmur suyu master planı için kentin sorunlu bölgelerinde eğim haritalarını oluşturmak için hazırlıklara başladık.

Yıllardır bakımı yapılmadığından dolayı atıl duruma gelen park, bahçe ve oyun alanlarında çalışma başlattık. Engelli bireyleri de düşünerek, yaptığımız çalışmalar sonucu 6 parkı yeniden halkın hizmetine sunduk. 14 parkta ise bakım, onarım ve yeni oyun grubu yerleştirme çalışmaları devam edecek.

ENGELSİZ GİRNE

'Engelsiz bir Girne' yaratmak için verdiğimiz sözleri yerine getirerek, kaldırımları görme ve bedensel engellilere uygun olarak yeniden düzenlemeye başladık. Engellileri düşünen uygulamalara göre işletme izinlerini ve inşaat ruhsatlarını vermeye başladık.

Girne Turizm Limanı'ndan yaşanan ve bölge sakinlerini mağdur eden tır sorununu çözmek için ilk adımı attık. Apartman ve konutların önüne park edilmesini engellemek amacıyla demir babalar yerleştirdik ve tırlara alternatif park yeri bulmak için ilgili bakanlıkla beraber araştırmalara başladık."

HAYVAN BARINAĞI PROJESİ

Hayvanları sokaktan kurtarmak için barınak projesi hazırladıklarını da belirten Güngördü. projenin hayata geçmesi için ihtiyaç duyulan araziyle ilgili Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı'yla protokol imzaladıklarını kaydetti.

"ANTİK LİMAN'IN BELEDİYEYE DEVREDİLMESİNİ TALEP EDECEĞİZ"

Girne Antik Limanı' konusuna da değinen Belediye Başkanı Güngördü, tarihi limanın ayrı bir şekilde etüt edilmesi gerekliliğine vurgu yaparak, yeni kurulacak hükümetten limanın belediyeye devredilmesini talep edeceklerini; hükümetin bu konuda 1 ay içinde adım atmaması halinde ise eylem başlatacaklarını kaydetti.

"10 KATLI BİNALARA KARŞIYIZ"

Güngördü, imar planı konusunda ise plan olmadan kentte emirnamelerle 10 katlı bina yapılmasına karşı olduklarını söyledi.

Aşınan tedbirlerle bugüne dek kentte pek su sıkıntısı yaşanmamasına rağmen belediyenin Karmi'de bir su kuyusunda derinleştirme yaptığını belirten Güngördü, ancak Türkiye- KKTC su temin projesi kapsamında ülkeye su gelecek olması nedeniyle bu konuda daha fazla yatırım yapmayı düşünmediklerini kaydetti.

BORÇLAR

Güngördü, su, işyeri, vergi ve inşaat ruhsatı izinleri gibi belediyeni alacağı olan borçların ödenmesi konularında da kararlı ve titiz davranacaklarını söyledi.

"ARA ÇÖP İSTASYONU ELZEM"

Karaoğlanoğlu bölgesinde yapılması düşünülen ve tartışmalara neden olan ara çöp istasyonu konusuna da değinen Güngördü, mevcut durumun ekonomik ve sürdürülebilir olmadığı ve istasyonunun Girne bölgesindeki tüm belediyeler için elzem olduğunu vurguladı.

KÜLTÜREL SANATSAL ETKİNLİKLER

Kentin sorunlarına çare bulma yanında kültürel ve sanatsal etkinliklere de ağırlık verdiklerini ifade eden Güngördü, Girne Belediyesi bünyesindeki tiyatro grubu GİBETSU'yu yeniden canlandırdıklarını. Tiyatro Günleri düzenleyerek, yerli ve yabancı tiyatro gruplarını ağırladıklarını kaydetti.

Bunun yanında kentin 5. Kültür ve Sanat Günleri kapsamında ünlü Piyanist Fazıl Say ile Vokalist Serenad Bağcan'ı, Antik Liman'da ise efsane grup Moğollar'ı ağırladıklarını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.