İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

KIB-TEK: "Tüketiciler kısa mesajlara yanıt vermeli"

KIB-TEK: "Tüketiciler kısa mesajlara yanıt vermeli"

<p>Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek), KKTC genelindeki tüm GSM hattı kullanıcılarına gönderilmeye başlanan kısa mesajlara yanıt verilmesinin, mağduriyet yaşanmaması için son derece önem arz ettiğini bildirdi.</p>

Yayın Tarihi: 27/07/15 08:10
okuma süresi: 4 dak.
KIB-TEK: "Tüketiciler kısa mesajlara yanıt vermeli"
A- A A+

Kıb-Tek, tüketicilerin SMS ile fatura bilgilerini almak istedikleri cep telefonunu kullanarak "9898"e ücretsiz mesaj atmasının yeterli olduğunu belirterek, talep edilen bilgiler için SMS cevabının örnek olarak; "123784 *00276159 03507 Bahtiyar Duran bahtiyarduran@yahoo.com" olması gerektiğini kaydetti.

Kıb-Tek Müdürü Mehmet S. Gürkan yazılı açıklamasında, uzaktan erişimli elektronik sayaç projesinin yılsonu itibarı ile tamamlanması ile birlikte Kıb-Tek'in çağdaşlaşması anlamında önemli değişimlerden birisinin gerçekleşmiş olacağını vurguladı.

Gürkan, projenin tamamıyla uygulamaya girmesi ile birlikte ulaşılacak sonuçlardan birisinin de sayaç okuma ve fatura dağıtımının büyük ölçüde sonlandırılabilecek olmasından dolayı düşen maliyetlerden tüketicilerin yararlandırılmasının olacağına işaret etti.

Talep eden tüketicilere fatura dağıtımına devam edileceğini de ifade eden Gürkan, bu konudaki taleplerin kuruma ulaştırılması için tanınan sürenin ise 31 Temmuz olduğunu kaydetti.

İlgili tarihten sonra adreslerine fatura talebinde bulunmayan tüketicilere SMS veya elektronik posta veya her iki yöntemle birlikte fatura bilgilerinin gönderilmeye devam edileceğini belirten Gürkan, şöyle devam etti:

"Kurumumuzun hizmet verdiği alanlarda çağdaşlığı yakalama adına sürdürülen diğer çalışmalarımızdan; Çağrı Merkezi ve yeni web sayfası kurulum faaliyetlerinin tamamlanması ile birlikte, dileyen tüketicilerimiz Çağrı Merkezi veya Kurum Web sayfası üzerinden de hesap bilgilerini öğrenebilecek ve banka kartı ya da kredi kartı ile ödeme de yapabileceklerdir.

Fatura bilgilerini SMS ve Mail yolu ile tüketicilerimize ulaştırabilmemiz için Kurumumuz bünyesindeki kayıtlı verilerini süratle ve bir elden güncellememiz gerektiğinden bu amaçla, KKTC genelindeki tüm GSM hattı kullanıcılarına gönderilmeye başlanan kısa mesajlar ile gerekli bilgiler talep edilmektedir.

Tüketicilerimizin, istenen bilgileri, SMS ile fatura bilgisi almak istedikleri cep telefonunu kullanarak 9898'e çekecekleri ücretsiz SMS ile Kıb-Tek'e göndermelerini talep ediyoruz. Gönderilmeye başlanan kısa mesajlar ile adına elektrik sayacı bulunan tüketicilerimizden sırasıyla ve her bilgiden sonra bir boşluk bırakarak; kimlik numarası, Kıb-Tek tarafından dağıtılan faturalar üzerinde mevcut bulunan ve (*) ifadesi ile başlayan hesap numarası, yine dağıtılan faturalar üzerinde yazılı bulunan sayaç numarası, Fatura üzerinde yazdığı şekli ile ad ve soyadı ile birlikte mail adres bilgileri talep edilmektedir.

Talep edilen bilgiler için SMS cevabı şu şekilde olmalıdır:

123784 *00276159 03507 Bahtiyar Duran bahtiyarduran@yahoo.com

Adına birden fazla sayaç kaydı bulunan tüketicilerimizin, her bir sayaç için ayrı ayrı SMS bildiriminde bulunması gerekecektir. Bina veya yerdeki sayacın mal sahibi üzerine kayıtlı olmasına rağmen kullanıcının farklı olması durumunda; istenen bilgiler, bina veya yeri kullanan kişiye ait cep telefonu kullanılarak gönderilmeli ve mail adresi de kullanıcıya ait olmalıdır. Yaşlı kişilerin aile bireyleri de isterlerse sayacın kayıtlı olduğu kişiye ait bilgileri yazdıktan sonra kendi mail adreslerini yazıp kendi cep telefonlarını kullanarak SMS gönderebilirler.

Yapılan çağrı, kullanılan sayacın uzaktan erişimli veya mekanik olup olmadığına bakılmaksızın tüm aboneler içindir. Tüketicilerimizin, faturalarıyla ilgili sağlıklı olarak bilgilendirilebilmeleri için KIB-TEK'in göndermekte olduğu kısa mesajlara ücretsiz olarak SMS ile yanıt vermeleri son derece önem arz etmektedir. Tüketicilerimizin mağduriyet yaşamaması için kamuoyuna saygı ile duyurulur."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.