İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Yeni hükümet güvenoyu aldı

Yeni hükümet güvenoyu aldı

CTP-BG / UBP Hükümeti, bugün olağanüstü toplanan Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda oy çokluğu ile güvenoyu aldı.

Yayın Tarihi: 27/07/15 11:42
okuma süresi: 2 dak.
Yeni hükümet güvenoyu aldı
A- A A+

Saat 11:30'da başlayan Cumhuriyet Meclisi Olağanüstü Genel Kurulu'nda yapılan açık oylama neticesi, 50 milletvekilnin 35'i yeni hükümete onay vererek, güvenoyu alınmasını sağladı.

Buna göre;

35 vekil evet oyu verirken, 9 vekil hayır oyu verdi ve 6 vekil de oylamaya katılmadı.

Başbakan Ömer Kalyoncu, yeni hükümetin güvenoyu almasının ardından Meclis kürsüsünde yaptığı açıklamada, önlerinde takvimlendirilmiş bir görev olduğunu ve halkın kendilerinden adalet ve refah beklediğini kaydetti. Kalyoncu, herkesin çok çalışması gerektiğini de belirterek, bunun bilincinde olduklarını söyledi.

Güven oylamasına Hükümet kanadından UBP Milletvekilleri Zorlu Töre ve Hamit Bakırcı yurt dışında olduklarından, Ali Pilli mazeretli; CTP Milletvekili Özdil Nami ise müzakere heyetinde olduğu için katılmadı. Muhalefetten ise DP Milletvekili Hüseyin Alanlı ve Hakan Dinçyürek oylamaya katılmadı. Dinçyürek'in geçtiğimiz hafta geçirdiği trafik kazasından dolayı bir müddet tekerlekli sandalyede olacağı için toplantıya katılmadığı öğrenilirken, Alanlı'nın neden katılmadığı öğrenilemedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.