İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Akıncı: "Yıl sonuna kadar geçecek aylar önemli"

Akıncı: "Yıl sonuna kadar geçecek aylar önemli"

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda basına açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 27/07/15 13:58
okuma süresi: 2 dak.
Akıncı: "Yıl sonuna kadar geçecek aylar önemli"
A- A A+

Kıbrıs Postası – Çağdaş ÖĞÜÇ

Akıncı, görüşmenin olumlu bir havada geçtiğini ifade ederek, toplantının önce baş başa ardından da Eide ve müzakerecilerin de katılımıyla gerçekleştiğini belirtti.

Akıncı, ağırlıklı olarak mülkiyet ve toprak konusundaki kriterler üzerinde durulduğını belirterek, liderlerin bir sonraki görüşmesinin 1 Eylül'de olacağını belirtti.

MÜZAKERECİLER GÖRÜŞMEYE DEVAM EDECEK

Teknik Komiteler ve müzakerecilerin Ağustos ayında görüşmelere devam edeceğini de belirten Akıncı, 1 Eylül ve 14 Eylül'de liderlerin biraraya geleceğini kaydetti.

YIL SONUNA KADAR GEÇECEK AYLAR ÖNEMLİ

Akıncı, "önümüzde sonbahardan itibaren, yılsonuna kadar geçecek olan aylar önemli olacak" diyerek, bu kararlılıkla, bu niyetle devam edildiği sürece çözümün yıllar değil, aylar içerisinde olabileceğine dair inancının devam ettiğini belirtti.

Akıncı sözlerine şöyle devam etti:

"Önümüzdeki aylarda bu söylediklerim bir gerçeklik haline gelir ve ülkemizde her iki toplumun da huzur ve güven içinde barış içinde yaşayabileceği federal bir yapıyı inşa ederiz. Gelecek kuşaklarımız mutlu ve huzurlu bir adada yaşama fırsatı bulurlar..."

EİDE DE MÜZİK DİNLETİSİNDE BULUNACAK

Yarın akşam Othello'da düzenlenecek olan etkinlikten de bahseden Akıncı, 8 Haziran'da Limasol'da Anastasiadis ile izledikleri tiyatro oyunu ve yapılacak olan kültürel etkinlikler çerçevesinde Anastasiadis ile yarın biraraya gelip, müzik dinletisini dinleyeceklerini kaydetti. Akıncı, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin de Othello Kalesi'nde olacağını kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.