İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Sağlı: "Dikmen Belediyesi'nin utanç duvarı"

Sağlı: "Dikmen Belediyesi'nin utanç duvarı"

Emekli işadamı Engin Sağlı, yaklaşık 1,5 yıl önce Dikmen Belediyesine ait bir aracın çarptığını iddia ettiği Taşkent köyündeki evinin duvarının hala daha belediye tarafından yaptırılmadığını belirtirken, Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi ise Dikmen Belediyesi'ne ait aracın Engin Sağlı'nın duvarına çarpmadığını, belediyenin parasını böyle bir durumda harcamasının doğru olmayacağını söyledi.

Yayın Tarihi: 28/07/15 10:00
okuma süresi: 4 dak.
Sağlı: "Dikmen Belediyesi'nin utanç duvarı"
A- A A+

Kıbrıs Postası Özel

Kıbrıs Postası'na konuşan Engin Sağlı tüm uğraşlarına rağmen yıkılan duvarının tamir edilmemesini anlamakta güçlük çektiğini söyledi. Sağlı "Taşkent'teki ev bana babamdan miras kaldı. Gittim onardım, tamir ettim, içinde emeklilik günlerimi yaşayım dedim ancak bu olay yüzünden huzurum kalmadı. Evi tamir edip köye geldiğimde ayıptır söylemesi, hem belediyeye hem de köy camisine bağış da yaptım" diye konuştu Sağlı "1,5 yıl önce belediyeye ait bir araç duvarımıza çarptı. Balkonum ve saksılarımla birlikte evimin girişi de yıkıldı. Belediyeyi aradım, bana hemen tamir edeceklerini söylediler. Evin girişini ben kendi paramla tamir ettim çünkü girişi engellerdi, bekleme kaldırmazdı. O günden sonra 6 ay bekledim belediyeden ses çıkmadı" dedi. Emekli işadamı "ondan sonra tekrar belediyeye başvurdum, yine tamir edeceğiz dediler, adam gönderdiler zararı tespit ettiler. Ancak 6 ay daha geçti, yine yapılmadı. Ben de polise gittim, şikâyet ettim" diye konuşan işadamı, "sonrasında yine tamir edeceğiz dendi ancak yine yapılmadı" dedi. Engin Sağlı "en sonunda 2 ay önce bir pankart yaptım, üzerine de 'Dikmen Belediyesi'nin utanç duvarı" yazdım, duvarın üzerine astım. Belediyeden 3 kişi geldi, 'bu pankartı asamazsın' deyip sökmeye çalıştılar. Nerdeyse kavga ediyorduk, yine polise şikâyet ettim. Polis bana 'hakkındır asabilin' dedi. Ben de daha büyük pankart yazdım, onu astım. Şimdi aşağıdan yoldan geçenler bile görür. O pankartı astığımdan beri 2 ay geçti, ne gelen var ne giden" dedi. Sağlı "basit bir olayı düzeltmekten, mağdur olan bir insanın mağduriyetini gidermekten aciz bir belediye var. Zaten Taşkent köylüleri belediyeden şikâyetçidir çünkü yolları kazdılar ve aylardır öylece bıraktılar. Araçlarımız yollardan geçemiyor, kazılan çukurlar kapatılmıyor" diye iddialarda da bulundu. "Basit bir olayı, bir pireyi deve eden belediyeyi anlamakta zorlanıyorum. Burada mağdur olan benim. Sen gelip benim evime vurdun kırdın, kabahatli ben mi oluyorum bundan? Mağdurum" diye konuşan Sağlı "Dikmek Belediyesi kırdığı gibi gelsin bunu düzeltsin. Ben bu işin peşini bırakmayacağım" dedi.

Kıbrıs Postası'na konuşan Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi ise, Dikmen Belediyesi'ne ait aracın Engin Sağlı'nın duvarına çarpmadığını belirtti. Engin Sağlı'yı 30 yıldır tanıdığını söyleyen Çelebi, "Belediye aracımızın çarpma gibi bir durumu yok. Arabalar geçmiş ve titreşimden yıkılmışsa o duvar zaten sağlam değil demektir. Engin Bey muhtarla görüşmüş o da kendisine yaptırma sözü vermiş. Ben belediyenin parasını nasıl böyle bir durumda harcarım? Daha sonra herkes talep etmez mi? Bu ciddi bir durumdur. Engin Sağlı çok sevdiğim bir insan. Ancak belediyenin bu duvarı yapması ne kadar doğrudur?" şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.