İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Çağlar: "Eğitimimizde 100 yıl önceki metotlar var!"

Çağlar: "Eğitimimizde 100 yıl önceki metotlar var!"

CTP-BG Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Çağlar, Kuzey Kıbrıs'ta eğitim sisteminin kağıt üzerinde yaratıcı ve katılımcı olmasına rağmen uygulamada 100 yıl önceki metotlara sahip olduğunu vurgulayarak, bu sistemle dünyayla yarışamayacağımızı söyledi.

Yayın Tarihi: 28/07/15 11:43
okuma süresi: 3 dak.
Çağlar: "Eğitimimizde 100 yıl önceki metotlar var!"
A- A A+

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

Ada TV'de Gözde Bekir'in hazırlayıp sunduğu Günaydın Ada programına konuk olan CTP-BG Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Çağlar, yeni hükümet, hükümet programı ve gündemdeki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hükümet'in güven oylamasına sunulduğu gün Meclis oturumuna katılmayan 6 milletvekilinin mazeretli olduğunu belirten Çağlar, bunun protesto olmadığını kaydetti.

"'Programa evet derim kapıdan çıkında bildiğimi okurum' anlayışı hâkim olmamalı"

Hükümet programını hayata geçirmenin CTP ve UBP'nin boynunun borcu olduğunu kaydeden Çağlar, "Programa evet derim ama bu kapıdan çıkıp bildiğimi okurum anlayışı hâkim olmamalı" ifadelerini kullandı.

Çağlar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Programda takvim olması iyi ama nasıl sorusunun yanıtının daha açık olacağı programlar da iyi olabilir. Tarihler rastgele değil bakanlıklarla konuşularak belirlendi, tarihte sıkıntı olursa toplumla paylaşılmalı bunlar...

Yasalar süre olarak elinizi kısıtlar bu nedenle program kısa zamanda derlenmek durumunda kaldı...

Artık nisap sorunu, komite çalışmaları kilitleniyor gibi bahanelere imkân yoktur. Artık "fora" deme zamanı..."

"Hükümete ömür biçmek için çok erken"

Hükümete 'ömür biçmek' için henüz çok erken olduğunu belirten Çağlar, programın yüzde 30 UBP, yüzde 70 CTP'ye ait olduğu ile ilgili yorumları da eleştirerek, bu söylemlerin programı çökerttiğini ifade etti.

Ülkedeki eğitim sistemini de değerlendiren Çağlar, özel okullar ile devlet okulları arasında denge kurulması gerektiğinin altını çizdi.

Kuzey Kıbrıs'ta eğitim sisteminin kağıt üzerinde yaratıcı ve katılımcı olmasına rağmen uygulamada 100 yıl önceki metotlara sahip olduğunu vurgulayan Çağlar, bu sistemle dünyayla yarışamayacağımızı söyledi.

Çağlar, Hükümet Programı'nda eğitim ile ilgili maddelerin yüzde 80 – 90 civarında önceki hükümetin programıyla aynı olduğunu da sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.