İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Gazeteciler Birliği ile Basın-Sen ortak mücadele kararı aldı

Gazeteciler Birliği ile Basın-Sen ortak mücadele kararı aldı

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği ile Basın-Sen yetkilileri 27 Temmuz 2015 tarihinde bir toplantı gerçekleştirerek, " Medya' daki sorunları ve çözüm önerilerini" görüştü...

Yayın Tarihi: 28/07/15 12:05
okuma süresi: 2 dak.
Gazeteciler Birliği ile Basın-Sen ortak mücadele kararı aldı
A- A A+

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Lokali'nde yer alan toplantıda, Kıbrıs Türk Medyası ile Basın emekçilerinin gelecek güvencesini tehdit eden ülkemizdeki haksız rekabet koşulları ve ağır vergi yükünün de ortadan kaldırılması için Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği'nin Hükümet Yetkililerine sunduğu çözüm önerilerinin bütünlüklü olarak ele alınması ve bir an önce uygulamaya konulmasının beklendiği bir kez daha vurgulandı.

Önerilerin kısmi de olsa yeni hükümet programında yer almasının memnuniyet verici olduğunun dile getirildiği toplantıda, gazetecilere iş güvencesi, mesleki haklarını ve editoryal bağımsızlık sağlayan Basın- İş Yasası'nın uygulanması ve Çalışma Bakanlığı Müfettişlerinin bunun için gerekli denetimleri yapması çağrısında bulunuldu.

Özel sektörde iş akdi imzalanması konusunda yaşanan sıkıntıların da ele alındığı ve birçok kurumda halen iş akdi imzalanmadığı dile getirilen toplantıda, Basın İş Yasası'nda da öngörüldüğü gibi akit imzalanmasının yasal bir zorunluluk olduğu dikkate getirildi.

İş Akdi imzalanmasının hem işçiye hem de işverene güvence sağlayacağı vurgulanan toplantıda, ileriki dönemde işyerlerinde akit imzalanması için çalışma başlatılacağı da dile getirildi.

Toplantıda, Medya Çalışanları'nın sosyal hak ve menfaatlerinin iyileştirilmesi, Basın- İş Yasası'nın tam olarak uygulanması yönünde ortak mücadele yapılması da kararlaştırıldı...

Toplantıda, TAK ve BRT Kurumu'nun durumu konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.