İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

AB Komisyonu 'Hellimi' tüm ada adına tescilledi!

AB Komisyonu ‘Hellimi’ tüm ada adına tescilledi!

Avrupa Komisyonu hellimi "Cyprus '????????' (Halloumi)/'Hellim'" diye resmen tescilledi ve bugünkü resmi gazetesinde yayımladı. Karar, bir-iki küçük formalite dışında, hellim ürününün tüm Kıbrıs Adası üzerinde AB Komisyonu tarafından resmi tescili anlamına geliyor.

Yayın Tarihi: 28/07/15 16:19
okuma süresi: 1 dak.
AB Komisyonu ‘Hellimi’ tüm ada adına tescilledi!
A- A A+

Kıbrıs Postası - Ulaş Barış

Komisyondan yapılan açıklamaya göre, AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker'in 16 Temmuz'da adada liderlerle yaptığı görüşmeden sonra varılan mutabakat sonrası, hellim için başvurunun 17 Temmuz günü yapıldığını ve bugün de komisyonun resmi gazetesinde yayımlandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, komisyonun bugün söz konusu mutabakatta hellim denetiminden sorumlu tutulacak olan resmi organ olan Bureau Veritas'a bir mektup gönderilerek, söz konusu organın ürün denetimlerinden sorumlu olduğunu da belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.