İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi, Akıncı'dan bilgilendirme talep etti

Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi, Akıncı'dan bilgilendirme talep etti

Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi, Cumhurbaşkanı'nın "artık sessizliğini bozup" kamuoyunu bu güne kadar yapılan görüşmelerle ilgili olarak doğrudan bilgilendirmesini talep etti.

Yayın Tarihi: 29/07/15 13:37
okuma süresi: 3 dak.
Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi, Akıncı'dan bilgilendirme talep etti
A- A A+

Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler gözetiminde devam etmekte olan görüşmelerle ilgili endişe ve beklentiler dile getirildi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Kıbrıs görüşmeleri ile ilgili olarak son günlerde Rum siyasiler ile Rum Basını'nın ortaya koyduğu bilgiler ve her görüşmeden sonra Rum kamuoyunda yaratılan sevinç hem bizleri hem de KKTC kamuoyunu ciddi şekilde rahatsız etmektedir.

Mülkiyet ile ilgili olarak Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin; 'Liderler mülkiyet hakkına saygı duyulması konusunda uzlaştı' şeklindeki açıklaması bizleri iki kesimlilik konusunda da endişeye sokmuştur. Daha birkaç ay öncesine kadar Türk tarafının olmazsa olmazı olan garantiler konusunun şimdi ters yüz olması, Rum siyasiler ile Rum basınının garantilerin kalkması yönündeki ısrarları ve bu konuyu adeta tehdit unsuru olarak kullanmaları da ayrı bir endişe kaynağıdır. Hele Cumhurbaşkanlığı sözcüsünün Rum tarafından gelen sesleri dikkate alarak ucunun nereye varabileceğini düşünmeden 'Garantiler tabu değildir' şeklindeki açıklamaları sinirlerimizi germektedir. İşte bu nedenlerle Sn. Cumhurbaşkanı'nın artık sessizliğini bozup olası ivedilikle kamuoyunu bu güne kadar yapılan görüşmeler ile ilgili olarak doğrudan bilgilendirmesini talep ediyoruz.

Emekli Dernekleri olarak yıllardır her söylemimizde iki kesimli, iki toplumlu ve Anavatan Türkiye'nin etkin ve fili garantisini içeren bir çözüme destek vereceğimizi, bunun dışındaki bir çözüme ise karşı duracağımızı hep vurguladık. Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi'nin toplumda 5,000 kayıtlı üyesi olup eş, çocuk ve torunlarımız ile en az 40.000 kişiyi temsil etmekteyiz. Bu nedenle endişelerimizi ve beklentimizi kamuoyu ile paylaşmayı yararlı görüyoruz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.