İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

BKP: "Teknecik Santrali'nin bacasına derhal filtre takılmalıdır"

BKP: "Teknecik Santrali’nin bacasına derhal filtre takılmalıdır"

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, KIB-TEK yönetiminin daha önce bir çok kez takılacağına dair söz verilmesine rağmen Teknecik Elektrik Santrali'nin bacasına filtre takılmayacağını açıklamasının kabul edilmez olduğunu belirterek, Teknecik Elektrik Santrali'nin bacasından çıkan zehirli gazlar nedeniyle başta Çatalköy ve Arapköy halkı olmak üzere bölgede yaşayan halkın artan oranda kanser hastalığına yakalandığını vurguladı.

Yayın Tarihi: 30/07/15 12:54
okuma süresi: 3 dak.
BKP: "Teknecik Santrali’nin bacasına derhal filtre takılmalıdır"
A- A A+

KIB-TEK'in, filtre yerine kullanılan yakıt içerisindeki, kükürt oranında yüzde bir olan yakıt kullanmaya başlayacak olmasının da sorunları çözmeyeceğini kaydeden Korkmazhan, "Kükürt oranı yüzde bir olan fuel oil kullanılsa bile santralin bacasından zehirli gazlar çıkmaya ve halkımızı kanser hastası yapmaya devam edecektir. Üstelik maliyetlerde meydana gelecek artış, fiyatlara, yani vatandaşın cebine zam olarak yansıyacaktır" dedi.

"Zehir soluyarak kanser olmayı ve elektriğe yapılacak zammı kabul etmiyoruz" diyen Korkmazhan, Teknecik Elektrik Santrali'nin bacasına biran önce filtre takılmasını ve fuel oil ile elektrik üretimini kademeli bir şekilde azaltarak, yenilenebilir ve temiz enerji üretimi için rüzgar ve güneş enerjisinden yararlanmaya yönelik kurumda gerekli modernizasyonun ve teknolojik yatırımların yapılmasını talep etti.

Başbakan demagoji yapıyor.

Başbakan Ömer Kalyoncu'nun petrol ve dolar fiyatlarının arttığı dönem elektrikte fiyat artışı yapılmadığını, bu nedenle kurumun borçlarının yeniden artma eğilimine girdiğini söylemesinin demagoji olduğunu vurgulayan Korkmazhan, "Yıl başından beri petrol fiyatlarının ucuzlama tirendine girmesi sonucunda petrolün varil fiyatı 115 dolardan, 45 dolara kadar düşmüştür. KIB-TEK bu düşüşü fiyatlara yansıtmayıp aradaki farkı vatandaşın cebinden çalarken, Kıbrıs Rum tarafı 2015 yılı içerisinde elektrik fiyatlarında üç kez arka arkaya indirim gerçekleştirmiştir. Bunun yanında Batı devletleri ile sorunlarını çözen İran'ın petrol ve doğal gazının petrol piyasasına akmaya başlayacağı önümüzdeki günlerde, uzmanlara göre petrolün varil fiyatının 20 dolara kadar gerilemesi beklenmektedir. Sn Başbakan kimi kandırdığını sanıyor" dedi.

Elektrik'te yapılmak istenen zamların halkı soymaya dönük olduğunu ve kesinlikle kabul edilemez olduğunu vurgulayan Korkmazhan, KIB-TEK'de yaşanan usulsüzlüklerin ve sayıştay denetçilerini kurumdan kapı dışarı atan yönetimin soruşturulması için Başsavcılığı yeniden göreve davet etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.