İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Aziz Gürpınar, Merkezi Cezaevi'ni ziyaret etti

Aziz Gürpınar, Merkezi Cezaevi'ni ziyaret etti

İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar, bu sabah 281 hükümlü ve tutuklunun bulunduğu Lefkoşa Merkezi Cezaevi'ni ziyaret etti.Ziyaretinde projeleriyle ilgili bazı açıklamalarda da bulunan Gürpınar, yeni bir cezaevi yapılması konusundaki çalışmaları ileriye taşıma hedeflerine vurgu yaptı. Gündemde olan "cezaevine uyuşturucu sokulması" konusuna da değinen Bakan Gürpınar, "İşlediği suçtan dolayı cezaevine giren insanların daha da büyük suçlara bulaştırılmasını engelleme amacındayız. Gerekli tedbirleri almaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Yayın Tarihi: 30/07/15 12:57
okuma süresi: 5 dak.
Aziz Gürpınar, Merkezi Cezaevi'ni ziyaret etti
A- A A+

"Gece kulüplerinin statüsü", "insan ticareti" gibi konuların da yer aldığı bir yasa çalışmasından söz eden Gürpınar, "Sürdürülen kapsamlı çalışmayı bu dönemde sonuçlandırmayı düşünüyoruz" ifadesine yer verdi.

Uyuşturucu ve madde bağımlılarının rehabilitasyonu için bir merkez oluşturma düşünceleri olduğunu vurgulayan Aziz Gürpınar, "Geçmiş hükümet döneminde olgunlaştırılan çalışma umarım bu dönemde hayata geçecek" şeklinde konuştu.

İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar, bu sabah 281 hükümlü ve tutuklunun bulunduğu Lefkoşa Merkezi Cezaevi'ni ziyaret etti.

Ziyaretinde projeleriyle ilgili bazı açıklamalarda da bulunan Gürpınar, yeni bir cezaevi yapılması konusundaki çalışmaları ileriye taşıma hedeflerine vurgu yaptı.

Gündemde olan "cezaevine uyuşturucu sokulması" konusuna da değinen Bakan Gürpınar, "İşlediği suçtan dolayı cezaevine giren insanların daha da büyük suçlara bulaştırılmasını engelleme amacındayız. Gerekli tedbirleri almaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"BURASI HEPİMİZ İÇİN, TOPLUM İÇİN ÖNEMLİ"

Ziyareti kapsamında ilk önce cezaevinin idari bölümünü dolaşan Gürpınar, Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem'den bilgi aldı.

Gardiyanlarla, çalışanlarla, ziyaret ettiği seramik, terzi, bakım-onarım atölyelerindeki mahkum ve hükümlülerle sohbet eden Aziz Gürpınar'a Bakanlık Müsteşarı Hasan Alicik ile Özel Kalem Müdürü Vechi Cezaroğlu da eşlik etti.

Yeni görevine atandıktan sonra Merkez Cezaevi'ni ilk kez ziyaret ettiğini dile getiren İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar, "Burası hepimiz için, toplum için önemli bir yer" dedi.

Çalışma Bakanlığı görevi yürütürken cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin toplumsal yaşama kazandırılması için İçişleri ve Eğitim Bakanlığı ile ortak projeler hazırladıklarını anımsatan Gürpınar, bu çalışmaların meslek edindirmeyle ilgili olduğunu söyledi.

"KOŞULLARI İYİLEŞTİRMEK İÇİN NELER YAPABİLECEĞİMİZİ GÖRÜŞECEĞİZ"

Geçmişte, bu çalışmalar kapsamında da Merkezi Cezaevi'ni ziyaret ettiğini kaydeden Bakan Gürpınar, "Bu kez sorumlu bakan olarak buradayım. Gardiyanların, çalışanların, diğer görevlilerin, tutuklu ve hükümlülerin koşullarını iyileştirmek için neler yapılabileceğini görüşeceğiz" diye konuştu.

"CEZAEVİNİN BİRÇOK SIKINTISI OLDUĞUNU BİLİYORUZ"

Cezaevinin birçok sıkıntısı olduğunu bildiklerini belirten Gürpınar konuşmasına şöyle devam etti:

"Sıkıntıların başında fiziki sıkıntılar geliyor. Uzun süredir yeni bir cezaevi yapılması için girişimler, geçmiş hükümet ve bakanlığımız tarafından da yürütülen çalışmalar var. Bunları biliyorum.

Bu çalışmaları daha ileriye taşımak ve sonuç almak için bu dönemde daha hızlı davranacağız diye düşünüyorum."

"UYUŞTURUCUYLA İLGİLİ GEREKLİ TEBRİLERİ ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Cezaevinde basına da yansıyan bazı olaylar yaşandığını da söyleyen Aziz Gürpınar, şunları ifade etti:

"İçeriye uyuşturucu ve diğer maddelerin sokulması uzun süredir takip edilen bir olaydı. Buna aracılık eden kişilerin ve kurumların ortaya çıkarılmasında polisimiz de Merkezi Cezaevi Müdürlüğü de duyarlı bir çalışma yürüttü ve olay ortaya çıktı.

Soruşturma halen devam ediyor. Ben bu çalışmadan ötürü hem polise hem de cezaevi yöneticilerine teşekkür ediyorum.

Amacımız, işlediği suçtan dolayı cezaevine giren insanların daha da büyük suçlara bulaştırılmasını engellemektir. Özellikle gençlerin madde bağımlısı haline getirilmesini engelleyecek çalışmalar sıkı ve disiplinli şekilde sürdürülecek. Bunun için gerekli tedbirleri almaya devam edeceğiz."

REHABİLİTASYON MERKEZİ ÇALIŞMASI

Bir basın mensubunun "uyuşturucu ve madde bağımlılarının rehabilitasyonuyla" ilgili yasa çalışmasını sorması üzerine Gürpınar, ilgili yasanın süratle tamamlanacağını kaydederek şunları ekledi:

"Uyuşturucu veya madde bağımlılarının rehabilitasyonu için bir merkez oluşturma düşüncemiz var. Geçmiş hükümet döneminde olgunlaştırılan bu çalışma umarım bu dönemde hayata geçecek."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.