İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Dinçyürek: "Kaliteli yakıt ile sadece kükürt oranında iyileştirme sağlanır"

Dinçyürek: "Kaliteli yakıt ile sadece kükürt oranında iyileştirme sağlanır"

DPUG Çevre Komitesi, elektrik santralleri ile ilgili bir basın açıklaması daha yayımladı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 30/07/15 15:17
okuma süresi: 3 dak.
Dinçyürek: "Kaliteli yakıt ile sadece kükürt oranında iyileştirme sağlanır"
A- A A+

Son günlerde basında sıkça yer alan, elektrik santrallerinin yaratmış olduğu sorunlar ile ilgili olarak Demokrat Parti Ulusal Güçler Çevre Komitesi olarak yazılı bir açıklama yapmıştık.

Yapmış olduğumuz bu yazılı açıklama sonrasında, KIB-TEK Yönetim Kurulu'nun basında yer alan "Kaliteli Yakıta Geçeceğiz Ancak Filtre Takmayacağız" açıklaması üzerine kamuoyunun aydınlatılması açısından ikinci bir açıklama yapmayı gerekli görmekteyiz.

Kaliteli yakıt ile sadece kükürt oranında iyileştirme sağlanır.

Bakanlığımız döneminde Bakanlar Kurulu'ndan geçirmiş olduğumuz bir önerge ile, yasa ve tüzüklerde belirlenen emisyon standartlarını sağlayamayan büyük yakma tesislerinde maksimum %1 kükürt içerikli yakıt kullanılmasını zorunlu hale getirilmişti.

Ancak kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz ki, %1 kükürt içerikli yakıt kullanılması ile bacadan salınan zararlı gazlardan sadece kükürt ile ilgili iyileştirme sağlanmış olur.

Azot monoksit için filtreleme şart

Büyük Yakma Tesislerinin bacalarından salınan zararlı gaz sadece kükürt değildir.

Bu nedenle başta azot monoksit olmak üzere salınan diğer zararlı gazların minimize edilmesi ve yasa ve tüzükler ile belirlenen standartların sağlanması için filtreleme yapılması şarttır.

Filtreleme İçin KIB-TEK 2015 Bütçesine Kalem Konmuştur

2015 KIB-TEK Bütçesinin Bakanlar Kurulu'nda görüşülmesi esnasında insan sağlığının korunması açısından oldukça önem arz eden filtreleme işleminin yapılabilmesi maksadı ile kalem konması sağlanmıştır.

Bakanlar Kurulu'na KIB-TEK tarafından 50 milyon TL denk bütçe olarak sunulan KIB-TEK 2015 Bütçesi Bakanlar Kurulu tarafından filtreleme işlemi çalışmalarının başlatılması ve diğer gerekli yatırımların yapılabilmesi maksatları ile 105 milyon TL ye çıkarılmıştır.

Bakanlar Kurulunda yapılan bu görüşme ve yaşanan gelişmeler sonrasında, KIB-TEK yetkilileri 2015 yılı içerisinde filtreleme işlemi ile ilgili çalışma başlatılacağını taahhüt etmişlerdi.

Tüm bu gelişmeler ışığında, KIB-TEK yetkililerinin, Hükümet değişikliğini de fırsat bilerek "Kaliteli Yakıta Geçeceğiz Ancak Filtre Takmayacağız" şeklindeki açıklaması asla kabul edilemez.

Demokrat Parti Ulusal Güçler Çevre Komitesi olarak, çevre ve insan sağlığı açısından, teknecik elektrik santraline filtre takılma işlemi başlatılana kadar konunun ısrarlı takipçisi olacağımızın tüm kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz.

Dr. Hakan DİNÇYÜREK

DPUG Çevre Komitesi

Başkan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.