İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Akıncı: "Olumlu atmosferi bozmaya çalışanlara karşı uyanık olunmalı"

Akıncı: "Olumlu atmosferi bozmaya çalışanlara karşı uyanık olunmalı"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Akıncı'nın programı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 30/07/15 15:23
okuma süresi: 2 dak.
Akıncı: "Olumlu atmosferi bozmaya çalışanlara karşı uyanık olunmalı"
A- A A+

Cumhurbaşkanımız Sayın Mustafa Akıncı gelecek hafta içerisinde, Bakanlar Kurulu, Meclis'te temsil edilen siyasi partiler ve basın – yayın kuruluşları ile bir dizi görüşme yapacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımız Önümüzdeki Günlerde Sürecin Paydaşlarına Yoğun Ziyaretler Yapacak

Buna göre 5 Ağustos Çarşamba sabahı basın – yayın kuruluşlarının temsilcileriyle kahvaltıda buluşacak olan Sayın Cumhurbaşkanımız, güvenoyu alan yeni Bakanlar Kurulu'nu aynı gün saat 14:00' te ziyaret edip Kıbrıs sorunu ve iç konulara ilişkin görüş alışverişinde bulunacaktır.

7 Ağustos Cuma günü 15.00'te Cumhuriyet Meclisi'nde temsil edilen siyasi parti Başkan ve temsilcilerini Cumhurbaşkanlığında yapılacak toplantıda bilgilendirecek olan Sayın Cumhurbaşkanımız, Eylül ayı içerisinde de Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda tüm milletvekilleri ile bir araya gelmeyi planlamaktadır. Ayrıca, sürecin önemli bir parçası olacağına inanılan sivil toplum örgütleri ile de Cumhurbaşkanımız bir araya gelecektir. Bunun için gerekli çalışma başlatılmıştır.

Cumhurbaşkanımız, nihai kararı referandumlarda iki toplumun vereceği gerçeğini bir kez daha vurgulamaktadır

Bu bağlamda Rum basınını kaynak göstererek, varılacak anlaşmanın referanduma götürülmeyerek sadece iki lider tarafından onaylanacağı yönündeki haberlere itibar edilmemesini rica etmektedir.

Müzakere sürecinde geçerli olan ilkelere bağlı ve mutabakatlara sadık olmak; karşılıklı suçlama oyununa ve spekülatif haber yayma girişimlerine yönelmemek, Cumhurbaşkanımız ve çalışma arkadaşlarının başından beri özen gösterdiği hususlardır. Buna uymaya elbette devam edilecektir. Bunun yanında Sayın Cumhurbaşkanımız, hangi taraftan gelirse gelsin, olumlu atmosferi bozmaya yönelik davranışlara karşı halkımızın uyanık olmasının büyük önem taşıdığına inanmaktadır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.