İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Çolak: "Türkiye ile ilişkileri kardeş bir hükümet olarak sürdüreceğiz"

Çolak: "Türkiye ile ilişkileri kardeş bir hükümet olarak sürdüreceğiz"

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Dışişleri Bakanı Emine Çolak'ı ziyaret etti. Çolak görüşmede, Türkiye ile ilişkileri dayanışma içinde ve kardeş bir hükümet olarak işbirliği içerisinde sürdüreceklerini vurguladı.

Yayın Tarihi: 30/07/15 17:43
okuma süresi: 4 dak.
Çolak: "Türkiye ile ilişkileri kardeş bir hükümet olarak sürdüreceğiz"
A- A A+

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Dışişleri Bakanı Emine Çolak'ı ziyaret etti.

Dışişleri Bakanlığında yer alan görüşmede, Büyükelçi Kanbay, Dışişleri Bakanı Çolak'a görevinde başarılar dileyerek, ülkenin gelişimi ve vatandaşlara daha iyi hizmet verecek bir yapının oluşturulması için birlikte işbirliği içerisinde çalışacaklarını kaydetti.

KANBAY: "KKTC HÜKÜMETİ İLE SIKI İŞBİRLİĞİ DEVAM EDECEK. KURUMLARI GELİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Kanbay, göreve yeni başladığını ve henüz ülkeyi dolaşma fırsatı bulamadığını ifade ederek, uygun bir zamanda ülkeyi gezeceğini ve etrafı tanıyacağını söyledi.

Kanbay, KKTC hükümeti ile sıkı işbirliğinin devam edeceğini ve kurumları geliştirmek için çalışacaklarını belirterek, çevre ile rekabet edebilir güzel projeler üretebileceklerini kaydetti.

Kıbrıs'ın Ortadoğu bölgesi gibi önemli bir yerde bulunduğu ancak bölgede istikrar olmadığına işaret eden Kanbay, bölgede istikrarın önemine vurgu yaptı ve gevşekliğe yer olmadığına dikkat çekti.

Özellikle bölgede terör ve kargaşanın arttığını, bugünlerde en çok Ortadoğu ve çevresinin gündemde olduğunu, bu yüzden her alanda ülkenin güçlendirilmesinin ve güçlü bir yönetim yapısı ile toplumun önemli olduğunu kaydetti.

Bu sayede ülkenin tehlikelere karşı hazır ve güçlü olacağına işaret eden Kanbay, ülkeye ve vatandaşlara iyi bir hizmet verecek yapıyı hep birlikte yaratacaklarını söyledi.

ÇOLAK: "KIBRIS TÜRKÜ HEM TÜRKİYE'Yİ YANINDA İSTİYOR, HEM KENDİ EVİNİN EFENDİSİ OLMAK İSTİYOR"

Dışişleri Bakanı Emine Çolak da, Türkiye ile ilişkileri dayanışma içinde ve kardeş bir hükümet olarak işbirliği içerisinde sürdüreceklerini kaydetti.

Çolak, elçilik ile birlikte çalışmaktan güç alacaklarını ifade ederek, Kıbrıs'ın Türkiye ile birlikte bölgede önemli bir yere sahip olduğu ve bölgedeki gerginliklerin ülkeyi de etkilediğine dikkat çekti.

Kıbrıs'ta bir çözüm için ümitlendiklerini, Türkiye'nin de bu yolda destek verdiğini ve teşvik ettiğini, bunun da kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Çolak, Kıbrıs Türk halkının hem Türkiye'yi yanında istediğini, hem "kendi evinin efendisi" olmak istediğini, hem de Kıbrıs'ta Güney ile birlikte bir gelecek kurmak istediğine işaret etti.

Çolak, bu yüzden elçilik ile birlikte hareket etmenin önemine vurgu yaparak, ülkede ekonomi, dış ilişkiler, turizm ve diğer sektörlerin ancak bu şekilde başarılı olabileceğini kaydetti.

Bakanlık olarak Türkiye Dışişleri ile önemli bağları bulunduğunu da söyleyen Çolak, Türkiye Dışişlerinin özellikle KKTC'nin dış temaslarında izolasyonlardan dolayı yaşadığı sıkıntıların aşılması yönünde ve temsilciliklerine verilen destekler ile sıcak bağların önemine vurgu yaptı, bunların sürdürüleceği ve geliştirileceğine inanç belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.