İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Çolak: "Gönül arzu eder ki, taraflar, diğerini rahatsız edecek adımlar atmasın"

Çolak: "Gönül arzu eder ki, taraflar, diğerini rahatsız edecek adımlar atmasın"

Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin, Kıbrıs'ta görevli Barış Gücü'nün görev süresini uzatması ve İsrail Başbakanı'nın güney Kıbrıs'a yaptığı ziyareti BRT'ye değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 31/07/15 07:47
okuma süresi: 2 dak.
Çolak: "Gönül arzu eder ki, taraflar, diğerini rahatsız edecek adımlar atmasın"
A- A A+

Çolak, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin, Kıbrıs'ta görevli Barış Gücü'nün görev süresini 6 ay daha uzatmasını yıllardır devam eden, rutine bağlanmış bir işlem olduğunu söyledi.

Bakanlık olarak raporu incelediklerini ve bazı tespitleri olduğunu kaydeden Bakan Çolak, raporda görüşmelerdeki olumlu havaya atıfta bulunulmasının kendilerini memnun ettiğini belirtti.

Önceki raporda Kıbrıslı Türklerin izolasyonlarına yönelik çeşitli ifadeler bulunduğunu ancak Rumların bunlara itiraz ettiğini hatırlatan Çolak, "bu kez bunlara çok az değinildi. Sanki Rumların tepkisini çekmemek için, aynı izolasyonlar devam etmesine rağmen bu konuya pek değinilmemiş" dedi.

Çolak, Barış Gücü'nün görev süresinin uzatılması konusunda Kıbrıs Türk toplumunun herhangi bir onayı yada görüşünün alınmamış olduğuna da dikkati çekti.

İsrail başbakanı Netanyahu'nun Güney Kıbrıs'a yaptığı ziyaret ile ilgili de değerlendirmede bulunan Dışişleri Bakanı Çolak, iki ülkenin hem doğal gaz hem de savunma ile ilgili ilkeler bazında işbirliğini geliştirme yönünde mutabakata vardıklarını kaydetti.

Çolak, Netanyahu'nun yeniden seçilmesinin ardından ilk yurtdışını ziyaretini Güney Kıbrıs'a yapmasını ise hem birbirlerine hem de dünyaya verdikleri bir mesaj olarak nitelendirdi.

Bunun müzakere sürecine direk bir etkisi olmadığını belirten Çolak, "Gönül arzu eder ki taraflar müzakere süreci devam ederken diğer tarafı rahatsız edecek ciddi adımlar atmasın. Türk tarafı olarak yapılmasa daha iyi olabileceğini düşünüyoruz ama diğer taraftan da çözüm olana kadar hayat devam ediyor. Bu onlar için de geçerli bizim için de geçerli" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.