İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Gürpınar: "Gece kulüplerinin engellenmesi için yasa hazırlanıyor"

Gürpınar: "Gece kulüplerinin engellenmesi için yasa hazırlanıyor"

Amerikan Elçiliği'nin Kıbrıs 2014 İnsan Ticareti Raporu basına yansıdı.

Yayın Tarihi: 31/07/15 07:51
okuma süresi: 2 dak.
Gürpınar: "Gece kulüplerinin engellenmesi için yasa hazırlanıyor"
A- A A+

Raporda, İnsan Ticareti'nde yetkililerin yükümlülüklerini yerine getirmediği tespitine de yer veriliyor.

İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar, Merkezi Cezaevi'ni ziyaretinde gazetecilerin soruları üzerine raporu değerlendirdi.

Gürpınar; 'gece kulüpleri ve insan ticaretinin engellenmesi için yasa hazırlığında olduklarını' açıkladı.

Yasa çalışmasını sonuçlandırma gayretinde olduklarını vurgulayan Gürpınar, 'gece kulüplerinin statüsü ne olacak. İnsanların kaçak yollarla gelmesi ve bir şekilde gelen insanların istismarının önlenmesini konusunda kapsamlı bir çalışma içindeyiz' dedi.

Vergi alındığı gerekçesiyle asgari düzeyde yükümlülüklerin yerine getirmediği iddiasına ilişkin ise Gürpınar; 'vergi boyutu ile direk ilgili olduğunu düşünmüyorum, konu yasal çalışmaların tamamlanmamasıyla ilgilidir' yanıtını verdi.

Gürpınar, gerek insan ticareti mağdurları gerekse aile şiddet mağdurlarına hizmet verecek Sığınma Evi'nin ise Hükümet Programında yer aldığını anımsattı, Sığınma Evi'nin 2016'da mutlaka hizmete gireceğini açıkladı.

Gürpınar, polisin sivile bağlanmasına yönelik soruyu da yanıtladı.

Konunun yine Hükümet programında yer aldığını ve takvimlendirildiğini kaydeden Gürpınar, polisin kesinlikle sivile bağlanacağını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.