İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Suçlarla ilgili iki toplumlu teknik komite pratik adımlar atıyor

Suçlarla ilgili iki toplumlu teknik komite pratik adımlar atıyor

Suç ve cezai konularla ilgili iki toplumlu Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı ve Kıbrıs Üniversitesi Hukuk Bölümü profesörü Andros Kapardis, söz konusu komitenin iki toplum arasında "güven ve köprüler kurmak amacıyla" pratik adımlar attığını söyledi.

Yayın Tarihi: 31/07/15 06:24
okuma süresi: 2 dak.
Suçlarla ilgili iki toplumlu teknik komite pratik adımlar atıyor
A- A A+

Kıbrıs Haber Ajansı'na açıklamada bulunan Kapardis, Komite üyelerinin çarşamba günü BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile görüştüğünü ve komitenin çalışmaları hakkında bilgi verildiğini söyledi.

Teknik Komite'nin çalışmaları hakkındaki bir soruya Profesör Kapardis, 2009 yılından bu yana Komitenin ara bölgede iki toplumlu bir temas ofisi açtığını ve ofiste hem Kıbrıslı Rumlar hem de Kıbrıslı Türklerin çalıştığı yanıtını verdi.

Temas ofisi, Komitenin görevi ve insani konularla ilgili konuları ele aldığını ifade eden Kapardis, tampon bölgenin bir tarafından geçirilen çalıntı malın bulunduğunda yasal sahibine geri verilmesi örneğini verdi.

Kapardis, Kıbrıs Haber Ajansı'na, Temas ofisinin ayrıca aile içinde ve özellikle anne, baba arasında tartışmalar olması durumunda her birinin izinsiz olarak çocuğu bir taraftan diğer tarafa götürmesi durumlarına yardımcı olduğunu belirtti.

Kapardis, Komite ayrıca, Kıbrıs Rum ve Kıbrıs Türk sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmeleri amacıyla suçun engellenmesi konusunda seminerler düzeldiğini ifade ederek Teknik Komitesi'nin 2008 yılında kuruluşundan beri aile şiddetinin önlenmesi, yol güvenliği, genç suçlular, bağımlılık yapan maddeler ve kara para aklama konularında pek çok seminer organize ettiğini söyledi.

Komite, yakın gelecekte yolsuzluğun önlemesi konusunda bir seminer düzenleyecek.

Kapardis, "amacımız sağlam temeller üzerinde yeni bir şey kurmaktır" dedi.

Başka bir soruya yanıt veren Profesör Kapardis, komite üyeleri; Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler, arasında mükemmel bir işbirliğinin sağlandığını vurguladı.

"Tüm siyasi hassasiyetlerin farkındayız" diyen Kapardis, "işimiz daha çok pratik seviyede bulunuyor ve amacımız güvence ve köprüler yaratmaktır" dedi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.