İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Ünal Üstel'den 1 Ağustos mesajı

Ünal Üstel'den 1 Ağustos mesajı

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı ve Girne UBP Milletvekili Dt. Ünal Üstel Kıbrıs 'ın Fethinin 444'üncü, Türk Mukavemet Teşkilatı'nın (TMT) kuruluşunun 57'inci ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının 39'uncu kuruluş yıldönümleri dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yayın Tarihi: 31/07/15 12:32
okuma süresi: 2 dak.
Ünal Üstel'den 1 Ağustos mesajı
A- A A+

Üstel'in mesajı şöyle;

"Kıbrıs'ın Türkler tarafından Fethinin 444'üncü, Türk Mukavemet Teşkilatı'nın (TMT) kuruluşunun 57'inci ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının 39'uncu kuruluş yıldönümleri kutlamaktayız. Bu mutlu günde her üç olayın heyecan ve gururunu, yüreklerimizde yaşamakta ve geleceğe umutla bakmaktayız. Bugünkü aşamaya kolay gelinmedi, kan ve gözyaşı dökerek, büyük acı ve sıkıntılar yaşayarak, Türklük ve insanlık adına onurlu bir direniş sergileyerek bu noktaya ulaşıldı."

"1571 yılında adanın Türkler tarafından fethiyle başlayan tarihi olaylar zincirinin Kıbrıs Türkü'nün örgütlü mücadelesi, EOKA saldırılarına karşı kurulan TMT ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nın kuruluşu ile halkalarını tamamlamıştır. Kıbrıs Türk halkının milli mücadele yıllarındaki örgütlü direnişinin Rum saldırılarına karşı ayakta durmasını sağlamıştır.Silahlı Kuvvetlerin kararlılığı ve Anavatan Türkiye'nin desteği sonucunda toplumsal direnişimiz zaferle sonuçlandı ve devletimiz kuruldu. Diline, dinine, ırkına, milliyetine, örf ve adetlerine her şart altında direnerek mücadele etmiş Kıbrıs Türk halkı, bunu başarmış bir halktır. Bunun için Kıbrıs Türk halkı, önünde saygı ile eğilinecek, onurlu bir halktır."

"KKTC'yi yaşatmak için herkese çok önemli görevler düşmekte ve binlerce şehit kanıyla bugünkü özgürlüğü taçlandırarak elde ettiğimiz KKTC'yi dört elle sarılarak sonsuza kadar yaşatmak en yüce görevimizdir. Kıbrıs Türk halkının özgürlüğe kavuşması için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de şükranla anıyoruz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.