İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

BKP: "Toplum, atılan olumlu adımlara destek olmalı"

BKP: "Toplum, atılan olumlu adımlara destek olmalı"

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı açıklamada, Kıbrıs sorunun çözümü konusunda gelinen aşamayı değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 31/07/15 13:27
okuma süresi: 2 dak.
BKP: "Toplum, atılan olumlu adımlara destek olmalı"
A- A A+

Yaratılan olumlu atmosferin etkisi ile iki toplum lideri ve BM Temsilcisi Eide'nin de ılımlı mesajlar verdiğine dikkat çeken İzcan, gelinen aşamada Kıbrıslı Rumların ekonomik krizin ardından çözüme daha yakın durduğunu ifade ederek, " Her iki toplum için esas sorun, Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğüdür. Siyasi sorunların olduğu yerde istikrar ve ekonomik gelişme olmaz. Kıbrıslı Türkler yıllardır çözümsüzlüğünün bedelini çok ağır ödemiştir. Toplumlararası görüşmeler eskiye göre daha iyimser ve ılımlı bir havada devam etmektedir. İki lider de bugüne kadar gösterdikleri samimi ve ılımlı havayı devam ettirmeli, sivil toplum ve siyasi çevreler atılan olumlu adımlara destek olmalıdır" dedi.

Mülkiyet konusunda varılan mutabakatın ardından bilinen çevrelerin toplum içinde kaos ve karmaşa yaratmaya çalıştığını ifade eden İzcan, " Mülkiyet konusu en çetrefilli konulardan biridir. Varılan mutabakatla bireyin mülkiyet hakkı tanınmıştır. Komisyonlar oluşturulmadığı için kriterler belirlenmemiştir. Bunlar belirlendikten sonra mülkiyet konusunda kesin adımlar atılacaktır" diyerek paniğe gerek olmadığını vurguladı.

Kıbrıs sorununun çözümünün çok hassas dengelere sahip olduğunu belirten İzcan, önemli olanın samimiyetle masada olunması ve toplumun gelişmelerle ilgili doğru ve zamanında bilgilendirilmesi olduğunu ifade etti. İzcan, " Birleşik Kıbrıs Partisi olarak temkinli iyimserlik içinde toplumumuzun çözüm ve sonrasına hazırlanması gerektiğinin bilincinde çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.