İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Dürüst: "Uyuşturucuyla savaşacağız; Müfredata girecek"

Dürüst: "Uyuşturucuyla savaşacağız; Müfredata girecek"

"Uyuşturucuya karşı savaş açtık" diyen ve Eğitim Bakanı sıfatıyla ilk kez Kıbrıs Postası'na konuşan, Kemal Dürüst, uyuşturucu ile mücadelede önemli bir adım atarak gençlerin, eğitim müfredatı yoluyla bilinçlendirileceğini açıkladı…

Yayın Tarihi: 01/08/15 10:18
okuma süresi: 6 dak.
Dürüst: "Uyuşturucuyla savaşacağız; Müfredata girecek"
A- A A+

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Başbakanlık uhdesindeki Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu rehber ve danışmanlığında ülke çapında uyuşturucuya karşı savaş açtıklarını, bu konuyla ilgili ciddi ve kararlı olduklarını, en geç 2'inci dönem eğitim müfredatında "uyuşturucuya karşı bilinçlendirme"nin yer alacağı düzenlemeler yapılacağını söyledi.

Dürüst, "Açıkça söyleyeyim: uyuşturucuya karşı bu toplumda savaş açıyoruz. Bu net… Anneler, babalar, akrabalar artık üzülmemeli… Doğrusu artık üzülüp kalmayalım diye bunu kararlılıkla yapacağız. Artık eğitim Bakanlığı sadece not veren; fizik, matematik, kimya ya da üniversite, kolej nasıl kazanılır noktasından öte kendini bilen, sağlıklı, topluma ve çevresine yararlı bireylerin yetiştirilmesini önemsiyor" dedi.

"Öğretmen arkadaşlarıma, anne ve babalara çağrım ve ricam bize yardımcı almalarıdır… Tüm akrabalar… Yeğenler, kardeşler bize yardımcı olsunlar" ifadelerini kullanan Dürüst, Salı günü bu konuda çok daha geniş katılımlı bir toplantı tertip edeceklerini de sözlerine ekledi.

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Milli Eğitim Bakanı, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Güzelyurt milletvekili Kemal Dürüst, medya ziyaretleri kapsamında ilk olarak Kıbrıs Postası'nı ziyaret etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Polat Alper ve Genel Yayın Yönetmeni Rasıh Reşat'la görüşen Dürüst, bakanlığa ilişkin önemli bir vizyon ortaya koyduklarını anlattı.

Dürüst'e ziyaretinde Eğitim Bakanlığı Basın Danışmanları İrfan Batu ve Didem Gürses de eşlik etti.

"Uyuşturucuya karşı savaş açtık" diyen ve Eğitim Bakanı sıfatıyla ilk kez Kıbrıs Postası'na konuşan, Kemal Dürüst, uyuşturucu ile mücadelede önemli bir adım atarak gençlerin, eğitim müfredatı yoluyla bilinçlendirileceğini açıkladı…

Dürüst, Başbakanlık uhdesindeki uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu rehber ve danışmanlığında ülke çapında uyuşturucuya karşı savaş açtıklarını, en geç 2. dönem eğitim müfredatında "uyuşturucuya karşı bilinçlendirme"nin yer alacağı düzenlemeler yapılacağını söyledi.

"Müfredatta yer alacak"

Eğitim Bakanı Dürüst şöyle konuştu; "Bu dönem Bakanlık görevine geldiğim günden itibaren en önde tutmaya karar verdiğim ve öne çıkarmakta kararlı olduğumuz konu uyuşturucudur. Halkımızı, gençlerimizi uyuşturucudan nasıl koruyabileceğimizdir. Ve trafik konusunda gençleri nasıl daha bilinçli olmalarına yönelik yapacaklarımızdır.

Tabi ki bu iki konuda da başbakanlık çatısı altında oluşturulan Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonundan ciddiyetle faydalanarak onlardan alacağımız güç ve ilgili sivil toplum örgütleri ile bilim adalarının desteğiyle çalışmalar başladık bile… Salı günü çok daha geniş katılımlı bir toplantı yapacağız; Hedefimiz bunun, bu mücadelenin müfredatta yer almasıdır. Hedefimiz çocuklarımızın sınıf ortamında da uyuşturucudan nasıl korunabilecekleri en küçük noktasından başlayarak bu konuda bilinçlendirme çalışmalarımızın başlatılmasıdır. Gençler ve gelecek nesiller bizim bakanlığımızın uhdesinde…"

12-14 ders saati arasına…

Dürüst "Öyle zannediyorum ki -uzman arkadaşlarımdan almış olduğum bilgi doğrultusunda- 12-14 ders saati arasındaki -seans diyelim buna- müfredatta yer aldığı takdirde çocuk bu konuda bilinçlendirilmiş olacak ve kendisini nasıl koruyabileceği noktasında gerçekten uyarılmış olacak. Eğitim de cezadan önce yapmamız gereken bir husustur. Hedefimiz Şubat ayından itibaren –ki daha önceye de yetiştirebiliriz- 2. Dönem bunun müfredatta mutlaka olmasını istediğimiz yönünde kararımız vardır" diyerek müfredattaki düzelemeye ilişkin metot hakkında da ipuçları verdi.

"Kararlıyız... Savaş açıyoruz…"

"Kararlılık" vurgusu yapan Dürüst sözlerini şöyle tamamladı; "Açıkça söyleyeyim; uyuşturucuya karşı bu toplumda savaş açıyoruz. Bu net… Anneler, babalar, akrabalar artık üzülmemeli.. Üzülüp kalmayalım diye bunu kararlılıkla yapacağız. Artık eğitim Bakanlığı sadece not veren; fizik matematik, kimya ya da üniversite, kolej nasıl kazanılır noktasından öte kendini bilen sağlıklı, topluma çevresine yararlı bireylerin yetiştirilmesidir… Evet, o asli görevimizdir ama bence bu, daha önemlidir. Uyuşturucuya karşı savaş açıyoruz ve bu konuda öncülük ediyoruz. Başbakanlıktaki komisyonda bizim rehber ve danışmanımız… Öğretmen arkadaşlarıma, anne ve babalara çağrım ve ricam bize yardımcı almalarıdır… Tüm akrabalar… Yeğenler, kardeşler bize yardımcı olsunlar…"

Deneme yaşı, ergenlik çağlarına kadar indi

Uzmanlar ve söz konusu raporlar, ülkemizde uyuşturucuyu deneme yaşının ergenlik çağlarına kadar indiğini gösteriyor.

Konu ile ilgili en son geçtiğimiz 25. Hükümet döneminde Başbakanlık uhdesinde Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu kurulmuş, Girne Akçiçek Hastanesi'nin Uyuşturucu Rehabilitasyon Merkezi yapılacağı açıklanmış ve bu iki gelişme, basında Özkan Yorgancıoğlu hükümetinin en önemli icraatı olarak değerlendirmelere konu olmuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.