İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Özkardaş: "Kamuoyuna yeterli bilgi verilmiyor"

Özkardaş: "Kamuoyuna yeterli bilgi verilmiyor"

Dışişleri Bakanı Emine Çolak, 11 Şubat 2014'te imzalanan ortak metindeki parametrelerin dışına çıkılmasının söz konusu olmadığını, liderlerin ve müzakerecilerin bu parametrelerin nasıl formüle edileceğini görüştüğünü söyledi.

Yayın Tarihi: 03/08/15 15:56
okuma süresi: 4 dak.
Özkardaş: "Kamuoyuna yeterli bilgi verilmiyor"
A- A A+

Dışişleri Bakanı Çolak bugün Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) heyetini kabul etti.

ÇOLAK: "ORTAK METİNDEKİ PARAMETRELERİN DIŞINA ÇIKILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL"

Dışişleri Bakanı Çolak kabulde yaptığı konuşmada, kadınların yönetimde ne kadar yüksek katılımı varsa refahın da o kadar artacağına işaret etti.

Müzakerelerin hızla ilerlediğini ifade eden Çolak, bunun aslında şaşılacak bir durum olmadığını çünkü müzakere başlıklarının daha önce tartışıldığını belirtti.

Çolak, ortak metindeki parametrelerin dışına çıkılmasının söz konusu olmadığını anlatarak, liderlerin ve müzakerecilerin bu parametrelerin nasıl formüle edileceğini görüştüğünü anlattı.

Her iki tarafın hassasiyet ve ihtiyaçlarına uygun bir çözüm için çalışıldığını dile getiren Çolak, süreçle ilgili kasıtlı çarpıtmalara dikkat edilmesini istedi.

Garantiler konusunda her iki toplumun kendini güvende hissedeceği bir çözüme ulaşılmaya çalışıldığını anlatan Çolak, mülkiyet gibi hassas konularda hukuk ve AB ilkeleriyle hareket edildiğini belirtti.

Çolak, AB ilkelerinin, ilgili dönemde tapu belgesi taşıyan kadar mülkü kullananın haklarını da koruduğunu anlatarak, toplu takasın çoktan gündemden düştüğünü ancak tazminat, takas, iade şeklinde her meselenin özel koşullarına bağlı olarak değerlendirme yapıp karar verecek mekanizmaların konuşulduğunu anlattı.

AB'nin süreçteki rolüyle ilgili de yanlış haberler çıktığını ifade eden Çolak, AB'nin masada taraf olması gibi bir durum olmadığını, AB'nin sadece teknik katkı sağladığını dile getirdi.

Müzakerelerle ilgili bilgi paylaşımında hassas noktalar bulunduğuna işaret eden Çolak, devam eden bir sürecin içinde görüşmelerin detayını paylaşmanın sakıncaları olduğunu dile getirdi.

Bilgi paylaşımındaki sıkıntının spekülasyonu körükleyerek, art niyetli kişilere malzeme olduğunun doğru olduğunu kaydeden Çolak, "Ancak bilgi ihtiyacımız ve hakkımız yanında görüşmecimizin elinin en güçlü şekilde olması da bizim için hayati önem taşır. Daha sabırlı olalım, anlayışla yaklaşalım" diye konuştu.

Çolak, bilgi paylaşımıyla ilgili halkı rahatlatacak bir strateji geliştirileceğini de sözlerine ekledi.

ÖZKARDAŞ: "SÜREÇLE İLGİLİ KAMUOYUNA YETERLİ BİLGİ VERİLMİYOR"

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş, kabulde Dışişleri Bakanı Emine Çolak'a görevinde başarılar diledi.

Dışişleri Bakanı'nın bir kadın olmasının ve yönetim kademelerinde kadınların yer almasının önemli olduğunu kaydeden Özkardaş, "kadının olduğu yerde sevgi ve barış olur" diye konuştu ve sendika yönetim kurulunun yarısının kadınlardan oluştuğunu söyledi.

Uzun süredir devam eden müzakerelerin cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra hız kazandığını ifade eden Özkardaş, 11 Şubat 2014'te imzalanan Ortak Metne destek bildirdi.

Müzakerelerin gidişatından memnun olduklarını belirten Özkardaş, süreçle ilgili kamuoyuna yeterli bilgi verilmediği, bunun da huzursuzluk yarattığı görüşünü ifade etti.

Özkardaş, Rum basınında yer alan haberlerin ortak metinden sapma olduğu şeklinde algılandığını da belirtti.

Halkın kafasının karışmaması için zamanında bilgi verilmesi gerektiğini söyleyen Özkardaş, oluşan karışıklıktan çözüm istemeyenlerin yararlandığını anlattı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.