İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Sağlık Bakanlığı uyardı: "Kronik hastalar gerekmedikçe sokağa çıkmamalı"

Sağlık Bakanlığı uyardı: "Kronik hastalar gerekmedikçe sokağa çıkmamalı"

Ülkede hava sıcaklığının 43°C'ye yükselmesinden dolayı açıklama yapan Sağlık Bakanlığı, "Özellikle kronik hastalar gerekmedikçe sokağa çıkmamalı" ifadelerini kullandı.

Yayın Tarihi: 03/08/15 17:59
okuma süresi: 2 dak.
Sağlık Bakanlığı uyardı: "Kronik hastalar gerekmedikçe sokağa çıkmamalı"
A- A A+

Sağlık Bakanlığı, Ülkeyi etkisi altına alan ve önümüzdeki günlerde de devam edeceği açıklanan aşırı sıcaklardan korunmak amacıyla bir dizi uyarılarda bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, hava sıcaklığının 43°C'ye kadar yükseldiği bu günlerde, özellikle kronik hasta grubunda olan kalp ve damar hastaları, diyabet ve astım hastaları ile yaşlı ve çocuklar 10.00 - 16.00 saatleri arasında sokağa çıkmamaları ve bu saatlerde deniz veya havuza da girilmemesi uyarısında bulunuldu.

Kronik hastalar diyetlerine uymalı, ilaçlarını düzenli kullanmalı…

Bakanlık açıklamasında kronik hastaların diyetlerine mutlaka uymalarının gerekliliği ifade edilirken, kronik hastaların ilaçlarını düzenli kullanmalarının da son derece önemli olduğu kaydedildi.

Güneşten korunmak için şapka ve şemsiye kullanılmalı…

Vatandaşlara güneşten korunmak için şapka ve şemsiye kullanımını tavsiye eden Sağlık Bakanlığı, yurttaşların terledikçe bol sıvı tüketmeleri, su içmeleri ve alkolden uzak durmaları uyarısını da yaptı.

Aşırı sıcaklarda serin tutan pamuklu giysileri tercih edilmeli, ağır kızartmalar yerine haşlanmış gıdalar ile meyve, sebze tüketilmeli…

Dışarıya çıkmak zorunda olanların özellikle açık renkte ve serin tutan pamuklu giysileri tercih etmeleri, koyu renk ve sentetik giysilerden uzak durmaları gerektiğini söyleyen Sağlık Bakanlığı, gıda tüketimi konusundaysa, ağır kızartmalar yerine haşlanmış gıdalar ile meyve / sebze tüketimine önem vermeleri tavsiye edildi.

Deniz kenarını tercih edenler, gölge yerlerde vakit geçirilmeli…

Sağlık Bakanlığı serinlemek için deniz kenarını tercih edenlere de çağrıda bulunarak, bu kişilerin gölge yerlerde vakit geçirmelerinin doğru olacağını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.