İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Müzakereciler, ay sonu biraraya gelecek

Müzakereciler, ay sonu biraraya gelecek

Kıbrıslı Rum müzakereci Andreas Mavroyiannis ve Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami bu hafta da görüşmelerine devam edecekler. Müzakereciler bu haftadan sonra iki hafta müzakerelere ara vererek Ağustos'un son haftasında tekrar bir araya gelecekler.

Yayın Tarihi: 04/08/15 07:55
okuma süresi: 2 dak.
Müzakereciler, ay sonu biraraya gelecek
A- A A+
Müzakereciler, 1 Eylül tarihinde iki lider: Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades ve Kıbrıs Türk toplumu lideri Mustafa Akıncı arasında yapılacak görüşmenin ışığında büyük ihtimale 25 Ağustos'ta bir araya gelecekler.

Kıbrıs Haber Ajansı'na açıklamada bulunan Hükümet Sözcüsü Nikos Christodoulides, müzakerecilerin pazartesi günkü toplantısına, ekonomiyle ilgili çalışma komitesinin üyelerinin de katılacağını söyledi.

Sözcü, ekonomiyle ilgili çalışma komitesiyle yapılacak görüşmenin ardından müzakerecilerin cuma günü mülkiyet çalışma komitesinin üyeleri ile görüşeceklerini açıkladı.

Christodoulides, Kıbrıs Haber Ajansı'na müzakerecilerin salı günü yeniden görüşeceklerini ve görüşmeye AB konularıyla ilgili çalışma komitesinin üyelerinin de katılacağını belirtti.

Mavroyiannis ve Nami cuma günü de bir araya gelerek mevcut durumu değerlendirecekler ve geleceği planlayacaklar.

Sözcü, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin müzakereciler arasında pazartesi ve salı günkü görüşmelere katılmayacağını ancak cuma günkü görüşmeye katılacağını söyledi.

Christodoulides, müzakereciler iki hafta için görüşmelere ara vereceklerini ve Ağustos'un son haftasında, büyük ihtimale 25 Ağustos'ta, tekrar bir araya geleceklerini söyledi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.