İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Kocaismail: "Kırgınım ama umutsuz değilim"

Kocaismail: "Kırgınım ama umutsuz değilim"

Kanser Hastalarına Yardım Derneği (KHYD) Başkanı Raziye Kocaismail Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, kanser hastalarının hayatını kolaylaştıracak yasanın geçmesinin CTP-UBP hükümet programında yer almadığını belirterek eleştirilerde bulundu. "Kırgınım ama umutsuz değilim"diyen Kocaismail, bu konuda girişimlerinin olacağını belirtti.

Yayın Tarihi: 04/08/15 08:11
okuma süresi: 3 dak.
Kocaismail: "Kırgınım ama umutsuz değilim"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Deniz ABİDİN

Kanser Hastalarına Yardım Derneği (KHYD) Başkanı Raziye Kocaismail Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, kanser hastalarının hayatını kolaylaştıracak yasanın geçmesinin CTP-UBP hükümet programında yer almadığını belirterek eleştirilerde bulundu. "Kırgınım"diyen Kocaismail, geç de olsa bu konuda girişimleri olacağını ifade etti. Kocaismail, umutsuz olmadığını söyleyerek, Ekim ayında halkla bütünleşerek siyasileri ikna edeceğini ve kanser hastaları için ilgili yasanın geçmesini sağlayacağını kaydetti. İlgili yasanın geçmesi durumunda hastaların haklarını daha kolay talep edebileceğine vurgu yapan Raziye Kocaismail, Bakanlar, Başbakan ve birçok kişiyi bu konuda bilgilendirmek gerektiğini belirtti. Kocaismail, Kasım ayında KHYD Başkanlığını bırakacağını söyleyerek, gitmeden bunu mutlaka başarmak istediğini kaydetti.

Kocaismail, Sağlık Bakanlığı'ndan randevu talebinde bulunacağını belirterek, dernek olarak hayata geçirmek istediklerini yeni bakana anlatacaklarını söyledi. Kocaismail şunları söyledi: "Muhalefette ve hükümette olanlarla görüşeceğiz. Herkesin koyacağı katkıyı bir program halinde hazırlayıp basınla paylaşacağız. Kanser hastaları için talep ettiğimiz yasa bu yıl geçmezse kimin destek olup olmadığını kamuoyu bilecek"

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nevhiz Özer, yeni hükümet programında kanser hastaları için önem teşkil eden yasanın geçmesiyle ilgili bir çalışma olmayışını hayretle karşıladığını söyleyerek, ülke adına üzücü bir durum olduğunu belirtti. Özer, kanser vakalarının her geçen gün arttığı ülkede hastalara sahip çıkılmadığı gibi, kanser sağlığıyla ilgilenen kurumlara da sahip çıkılmadığını kaydetti. Bu alanda birçok sıkıntı olduğuna dikkat çeken Özer, vakıf olarak Sağlık Bakanı'ndan randevu talebinde bulunduklarını ve bu sorunları aktaracaklarını belirtti. Özer, "Ahmet Gülle'nin Sağlık Bakanı olduğu dönemde Onkoloji Hastanesi'nin yapılacağı müjdesi verilmişti. Mimari projede hazırlıklar yapıldı. İç mefruatının hazırlığına da vakfımız tarafından başlandı. Bilindiği gibi Devlet Hastanesi'ndeki Çocuk Onkoloji Bölümüne Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı katkı sağlıyor. Ancak, kulağımıza gelen bilgiye göre Çocuk Onkoloji Bölümüne Dahiliye Bölümünün taşınacağını duyduk. Emin değiliz. Bize ne evet ne de hayır denildi. Ama yalanlanmadı da. Doktor nöbetlerinde sıkıntı olduğunu da biliyoruz. Tüm bu sıkıntıları görüşmek için Sağlık Bakanı'ndan randevu talebimiz oldu, en kısa sürede görüşüp sorunları aktarmak istiyoruz"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.