İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Özyiğit: "Oyaltan dışında bunu savunan kadın yok!"

Özyiğit: "Oyaltan dışında bunu savunan kadın yok!"

TDP'nin 28 Haziran'da gerçekleştirilen Tüzük Kurultayı sonrasında süreci mahkemeye vereceğini açıklayan eski TDP Kadın Örgütü Başkanı Seval Oyaltan ile ilgili hazırladığımız "TDP Tüzük Kurultayı mahkemelik!" adlı haberimize, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit'ten yanıt geldi...

Yayın Tarihi: 04/08/15 10:11
okuma süresi: 4 dak.
Özyiğit: "Oyaltan dışında bunu savunan kadın yok!"
A- A A+
Kıbrıs Postası – Çağdaş ÖĞÜÇ

Kıbrıs TV ekranlarında Serhat İncirli'nin sunduğu 'Kıbrıs'ta Bugün' programına konuk olarak katılan TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, hukukçularından aldığı bilgi doğrultusunda, mahkemede herhangi bir dava süreci olmadığını ancak dava açılacağına dair bir duyum aldığını belirtti.

Özyiğit, haberdeki UBP – TDP benzetmesini de eleştirerek, "'UBP'nin Kurultayı da mahkemelik oldu, TDP'ninki de mahkemelik oldu' demek yanlış" ifadelerini kullandı.

Özyiğit, Oyaltan'ın söylemlerinde teknik bir hata olduğunu da belirterek, "bu arkadaşlar keşke gelip bizle de konuşsaydı" dedi.

Özyiğit sözlerine şöyle devam etti:

"Genel Sekreter olduğum günden beri Tüzük Kurultayı hep tartışıldı. Geçen sene yapılacaktı, seçimlerden dolayı ertelendi. Bunu bir an önce yapmamız gerekirdi. En demokratik şekilde yaptık. Hukukçuların da aralarında olduğu arkadaşlarımız görev aldı. Şikayet eden arkadaşlar da görüşlerini sundular, biz de bunları harmanladık. En geniş katılımlarla bu konu tartışıldı. Çalıştay yapıldı şikayet eden arkadaşlarımız da görüşlerini söylediler. Tüm bunların sonucunda ortaya çıkanlar MYK ve PM'de karar altına alınarak Kurultay'a sunuldu. Kurultay günü de bu tartışmalar yapıldı.Şikayet eden arkadaşımız, Kadın Örgütü ismi yerine Toplumsal Cinsiyet Eşitliği adının geçmesi vardı. Kendi dışında bunu savunan bir kadın bile yok. Kurultay'da o da elini kaldırıp itiraz etmedi ve oy birliği ile geçti."

Oyaltan'ın iki yıl önce Kadın Örgütü Başkanı olduğunu, milletvekilliğine de aday olduğunu sözlerine ekleyen Özyiğit, tüm görevlerini bırakıp gittiğini, ve görevini kurultay'da 'devretme zahmetine' bile katlanmadığını kaydetti.

"KURAL İHLALİ VARSA DÜZELTİLİR"

Bu konularda katı bir konumda olmadıklarını da belirten Özyiğit, bir kural ihlali varsa bunu düzeltmenin herkesin görevi olduğunu söyledi.

Yapılanlarda, kasıt ve artniyet olmadığını da söyleyen Özyiğit, "hazmedilmeyen de kota meselesidir" dedi.

Özyiğit sözlerine şöyle son verdi:

"Bir önceki tüzükte olan kota, partinin seçimlere katıldığı yerlerde ve parti organlarında eşitlik, eşit sayıda üye bulunur temeli vardı. Bulunmazsa ne olur diye bir kavram yoktu! Bugüne kadar, ne TKP'de ne TDP'de %50'lik bir oran olmadı. Sadece Lefkoşa Belediye seçiminde 11'e 11 oldu. Şu anda Belediye Meclisi'nde 4 tanesi kadındır, 2 tanesi erkek. Kadınlara ayrı bir önem veriyor bu parti. Son Tüzük Kurultayı'nda kadınlar çıktı ve dedi ki, "biz kota istemiyoruz. Bileğimizin hakkıyla bu işi yaparız". Ama bunu tam anlamıyla kaldırmak doğru değildir. Biz, 'en azından Siyasi Partiler Yasası'na uygun olarak bunu düzeltelim' dedik. Kadınlarımızın eşit sayıda hatta daha fazla sayıda bu konuda söz sahibi olması gerekir. Kadın erkek eşitliği temeldir. Her iki cinsten de %30'ar oranında üye bulunur. Bizim bir rahatsızlığımız yoktur. Yüzde 50 var görünürdü ama %10-15'lerde seyrederdi. Şimdi %30'u garantiledik."

İlgili haber:

TDP Tüzük Kurultayı mahkemelik!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.