İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Vehbi: "GAÜ, haksızlığa rağmen mücadelesini sürdürecek"

Vehbi: "GAÜ, haksızlığa rağmen mücadelesini sürdürecek"

Girne Amerikan Üniversitesi CEO'su Asım Vehbi, hükümetlerin yükseköğrenim konusunda söylemde bulunup eyleme geçmediğini ifade ederek, bu durumu eleştirdi. Bir üniversiteye daha Yüksek İdare Mahkemesi kararına rağmen Girne adının verilmesiyle birlikte başlayan hukuki süreci anlatan Vehbi, GAÜ'nün haksızlığa rağmen mücadelesini sürdüreceğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 04/08/15 10:34
okuma süresi: 3 dak.
Vehbi: "GAÜ, haksızlığa rağmen mücadelesini sürdürecek"
A- A A+
Yükseköğrenim için en önemli kurumlardan biri olan YÖDAK'ın kuruluş amacının aksine denetim ve akreditasyon konusunda misyonunu tam anlamıyla yerine getiremediği eleştirisinde de bulunan Vehbi, YÖDAK'ta bireysel ilişkilerin ön planda tutulduğunu söyledi. ADA TV'de Gözde Bekir'in sunduğu Günaydın Ada programına konuk olan GAÜ CEO'su Asım Vehbi, yükseköğrenimde yaşanılan gelişmelerle ilgili değerlendirmeler yaptı.

"SÖYLEM VAR EYLEM YOK"

Hükümetlerden beklentilerin aksine yükseköğrenim noktasında beklenilen adımların atılmadığını söyleyen Vehbi, hükümetin yıllardır yükseköğretime yönelik ciddi bir devlet politikası oluşturulmasına yönelik söylemlerin olmasına rağmen çalışma yapılmadığını ifade ederek bireysel konuların çözülemediğini kaydetti. Yeni hükümetten yükseköğrenim konusunda önemli bir beklentisi olduğunu ancak bu beklentinin de gerçekleşmediğini belirten

Vehbi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Reform hükümeti adına konulan hükümetten sıkıyönetim bakanlığı beklerdim en azından. Çok yalın halde kalmış turizm bakanlığı gibi hizmet sektörünün yurtdışı tanıtıma ihtiyacı var. Turizm yükseköğretim bakanlığı oluşturulması yönünde vizyon beklerdim ancak hayal kırıklığı içerisindeyim."

"MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

Yine bir üniversiteye daha Yüksek İdare Mahkemesi kararına rağmen Girne adının verilmesiyle birlikte başlayan hukuki süreci anlatan Vehbi, GAÜ'nün haksızlığa rağmen mücadelesini sürdüreceğini vurguladı. Güçler ayrılığı denilen yasama, yürütme ve yargı noktasında yargının almış olduğu kararın uygulanmaması halinde yaptırımın olmamasıyla ilgili çarpık neticeye gelindiğini kaydetti.

Yükseköğrenim için en önemli kurumlardan biri olan YÖDAK'ın kuruluş amacının aksine denetim ve akreditasyon konusunda misyonunu tam anlamıyla yerine getiremediği eleştirisinde de bulunan Vehbi, YÖDAK'ta bireysel ilişkilerin ön planda tutulduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

"Devlet, vakıf ve iyi katkı alan Türkiye üniversitelerinin Kıbrıs kampüsleri gibi 3 ayrı statüde üniversitemiz var. Haksız rekabetin bulunduğu ortamda eşit pozisyon söz konusu değil."

"ÖNEMLİ BAŞARI"

Son olarak açıklanan 2015 LYS sonuçlarının ilk aşamasında ülkemizde 10 bine yakın öğrencinin geliyor olmasını değerlendiren Vehbi, düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

"Üniversiteler olarak sürecin keyfini çıkarıyoruz. Geçtiğimiz yıl 7 bin küsur olan ilk LYS sonuçlarında KKTC üniversitelerini kazanan öğrenci sayısı, bu yıl 10 bin küsura çıktı. Gerçekten KKTC'deki üniversiteler ile halkın ekonomik ve sosyal hayatı için çok önemli bir gelişme. Gerçekten yükseköğretim konusunda KKTC güzel bir ivme yakaladı. Bu ivme devam ediyor, tabi bunun altyapısı çok önemli."

Star Kıbrıs - Kubilay KURÇER
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.