İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Devlet, 'Yorgo'nun arazisine' yasal işlem yapmaya kalktı!

Devlet, 'Yorgo'nun arazisine' yasal işlem yapmaya kalktı!

KKTC, Güney Kıbrıs'taki "Yorgo'nun arazisi" hakkında yasal işlem yapmaya kalktı… Gerçek Tapu Kadastro Dairesi'nde gün yüzüne çıktı. Vatandaş şaşkına döndü.

Yayın Tarihi: 04/08/15 11:40
okuma süresi: 2 dak.
Devlet, 'Yorgo'nun arazisine' yasal işlem yapmaya kalktı!
A- A A+
Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Devlet vatandaşı bilgilendireceğine, vatandaş daire daire koşturup günlerini harcayarak devleti bilgilendiriyor…

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Güzelyurt Kaymakamlığı, vatandaşa gönderdiği ve uyarıda bulunarak yasal işlem yapacağını söylediği "resmi yazıda", Güney Kıbrıs'taki bir araziye ait "pafta numarası" vererek KKTC'de meskûn vatandaşa yasal işlem yapmak istedi.

Güzelyurt Kaymakamlığının Yeşilırmak'ta sakin vatandaşa gönderdiği uyarı yazısında geçen pafta numarası Güney Kıbrıs'ta çıktı.

Söz konusu 'sınır ihlali' yaptığı gerekçesi belirtilen yazı karşısında şaşkına dönen vatandaş, soluğu Lefkoşa Tapu Kadastro'da aldı ve Güney Kıbrıs'ta olan bir pafta numarasının KKTC resmi evrakında ne işi olduğunu sordu.

Gerçek, vatandaş kadar şaşıran Lefkoşa Tapu Kadastro Dairesi'nde gün yüzüne çıktı.

Vatandaş, "devletin resmi evrakını düzeltmek için kaç gün ve kaç dairede koşturmak zorundayım? Düşünün yapılan hata şuna benziyor: Evinize polisten kamera hız ihlali ceza kağıdı geliyor ama evrakta geçen plaka numarası başkasına ait!' Böyle bir şey olabilir mi?" diye soruyor…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.