İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Felek: "Yeni hükümetten talebimiz Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu toplaması"

Felek: "Yeni hükümetten talebimiz Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu toplaması"

Dev-İş, Asgari Ücret ile ilgili basın açıklaması yayımladı. Açıklamanın tam metni şöyle:

Yayın Tarihi: 05/08/15 12:34
okuma süresi: 2 dak.
Felek: "Yeni hükümetten talebimiz Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu toplaması"
A- A A+

Bugün ülkemizdeki Asgari Ücret (1,675.00 TL) sefalet ücreti durumundadır. Asgari Ücretliler işçi statüsünde çalışan nüfusun önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Bu anlamda Asgari Ücret düzeyi, halkın refah düzeyini de belirlemektedir. Halkın ve çalışanların refahınn yükselmesinin yolu Asgari Ücrette gerçekleştirilecek artışlara bağlıdır. En son Kasım 2014 yılında belirlenen Asgari Ücret aradan on ay geçmesine, Komisyonun bu süre zarfında 2 kez toplanmasına rağmen, yeni Asgari Ücret belirlenmemiştir.

Hayat Pahalılığının her geçen gün arttığı, dövizde anormal artışların yaşandığı bu günlerde, Asgari Ücretliler açlık sınırı altında, gayri insani koşullarda yaşam savaşı vermektedirler.

Asgari Ücret Komisyonunun toplanıp yeni Asgari Ücret belirlemesi de Özel Sektörde, sendikasız, Toplu İş Sözleşmesiz çalışan işçilerin sorunlarını çözmeyeceğinin bilincindeyiz. Bu açıdan DEV-İŞ olarak Özel Sektörde çalışanların örgütlenip sektörel bazda Toplu İş Sözleşmelerinin imzalanması gerektiğini ısrarla savunuyoruz.

Yeni kurulan CTP-BG – UBP Hükümetinden taleplerimiz, Asgari Ücret Tespit Komisyonu acilen toplantıya çağırıp, yeni Asgari Ücretin, insan onuruna yaraşır bir şekilde yeniden belirlenmesi, bunun yanında Asgari Ücreti siyasilerin ve işverenlerin iki dudağı arasından kurtaracak, gerçekci ve bilimsel verilere göre saptanmasına olanak sağlayacak yöntemlerin Asgari Ücretler Yasasında yer almasıdır.

Hasan Felek

Genel Başkan Vekili

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.