İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

LTB-YBH işbirliği sonuç verdi

LTB-YBH işbirliği sonuç verdi

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Başkanı Mehmet Harmancı dün(4 Ağustos Salı) Teneke Çocuk Projesi heyetini kabul etti.

Yayın Tarihi: 05/08/15 14:00
okuma süresi: 3 dak.
LTB-YBH işbirliği sonuç verdi
A- A A+

LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile Yeşil Barış Hareketi(YBH) Başkanı Doğan Sahir ve Teneke Çocuk Projesi ekibinin görüşmesinde bir sosyal sorumluluk projesi olan "Teneke Çocuk"da Lefkoşa'da toplanan alüminyum teneke ve projenin bundan sonrasındaki ortak politika değerlendirildi. Kuzey Kıbrıs genelinde uygulanan ve hem çevre bilincini arttırmak hem de ihtiyaçlı çocuklara yardımcı olma hedefiyle yola çıkan projede ilk teneke satışı Lefkoşa'da toplanan alüminyum tenekelerden gerçekleştirilecek. Görüşmede YBH Başkanı Sahir 13 Ağustos Perşembe günü Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirilecek ilk teneke satışı ile ilgili Başkan Harmancı'ya bilgi verirken Başkan Harmancı da LTB olarak projenin içinde olmaktan ve birlikte çalışarak topluma faydalı işler yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Sahir: "İlk satışımızı Lefkoşa'da toplanan alüminyum tenekelerden yapıyoruz"

Projeyi yürüten YBH Başkanı Doğan Sahir 2014 sonunda başladıkları "Teneke Çocuk" projesinin başkent Lefkoşa ayağında LTB ile işbirliğinde yürüttükleri çalışmalarda toplanan alüminyum tenekeleri satma noktasına geldiklerini belirterek bunun hem kendilerini motive ettiğini hem de alüminyum teneke ürünlerin satışından elde edilecek gelirle hastahanelerin çocuk bölümlerine yardım yapmaya başlayacak olmalarından dolayı tüm ekip üyelerinin mutlu olduğunu kaydetti. Sahir: "Bu proje gönüllülük esasına göre ilerliyor. Bu projenin uygulama aşamasında yerel yönetimlerin çok büyük desteğini gördük. Ülke bazında ilk olarak Lefkoşa'da satış yapma noktasına geldik. Bu vesileyle LTB'ye çok teşekkür etmek istiyorum. Ziyaretimizde Başkan Harmancı ile bundan sonraki hareket planı üzerine de konuştuk. Toplanan alüminyum maddelerin satışı 13 Ağustos Perşembe saat 10:00'da LTB'nin Sanayi Bölgesi'ndeki atölyelerinde yapılacak. Teneke alüminyum almak isteyen şirket ve kuruluşları satışımıza bekliyoruz."

Harmancı: "Belediye her zaman STÖ ile birlikte çalışıyor"

LTB Başkanı Mehmet Harmancı ise hem çevre bilincini arttırıcı yönü olan, hem geri kazanım yöntemlerinin ülkemizde uygulanmasına örnek teşkil eden hem de hastahanelerin çocuk bölümlerine yardım etme gibi bir sosyal sorumluluk hedefiyle ilerleyen bir projede LTB olarak bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Bu ve buna benzer projelerde belediye olarak STÖ'lerle birlikte çalıştıklarını ifade eden Harmancı, belediye-STÖ işbirliğinin her zaman şehir insanına güzel işler ve daha iyi hizmet olarak geri döndüğünü vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.