İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Çalışma yasağını delen delene!

Çalışma yasağını delen delene!

İçişleri ve Çalışma Bakanlığı, 5-8 Ağustos arasında saat 12.00'den 16.00'ya dışarıda çalışma yasağı koydu ancak bu yasak 'şov'dan öteye geçemedi. Bakanlığın kendisi de dahil birçok yer yasağa uymadı, işçiler öğlen sıcağında inşaatlarda çalıştı.

Yayın Tarihi: 05/08/15 14:29
okuma süresi: 2 dak.
Çalışma yasağını delen delene!
A- A A+
Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar, 5-8 Ağustos tarihlerini kapsayan, 12.00–16.00 saatleri arasında dışarıda çalışma yasağına uymayanların çalışmalarının durdurulacağını ve işçi çalıştıran kurumlara 1 asgari ücret kadar para cezası kesilebileceğini açıkladı. Uygulamaya aykırı bir çalışma tespit edilmesi halinde ihbar edilmesi için 'ALO 102' hattını da hayata geçiren Bakanlığın eski binası olan ve Çocuk ve Gençlik Merkezi olarak faaliyet göstermek üzere tadilatı yapılan binada saat 13:20'de işçi çalıştırması görenleri hayrete düşürdü.

Kıbrıs Postası'nın ÇOGEM binasında inşaat faaliyetlerinin yasak saatlerde sürdüğünü ortaya çıkarıken, sosyal medyada da yasağın delindiğini sergileyen fotoğraflar paylaşıldı.

Saat 12.11'de Paşaköy'de bir inşaatta çalışan işçi…

Saat 12.17'de Gönyeli Çemberi'nde, Gönyeli Belediyesi için çalışan işçi objektiflere böyle yakalandı…

Saat 13.15'te Küçük Kaymaklı Lefkoşa'da Tutsel Construction'a ait inşaatta 3 işçi çalışıyor…


Saat 15:03'te Yeni Girne Limanı yolu üzerindeki bir inşaatta çalışan işçi Kıbrıs Postası objektifine yakalandı...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.