İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Gündüz: "Para verdikleri kıymetli, destek için çalanlar zibil"

Gündüz: "Para verdikleri kıymetli, destek için çalanlar zibil"

Kıbrıslı sanatçı Arda Gündüz, hiçbir ücret almadan, destek olmak için sahneye çıkmayı kabul ettiği Mehmetçik Üzüm Festivali'nin son gününde saygısızlığa uğradığı ve dolaylı olarak aşağılandığı gerekçesiyle programını iptal etti. Yurtdışından getirilen sanatçılar çiçeklerle karşılanırken, Kıbrıslı sanatçılara minimum saygının bile gösterilmediğinden yakınan Arda Gündüz'e Mehmetçik Festival Komitesi Başkanı Halil Hepşen de destek çıktı.

Yayın Tarihi: 11/08/15 07:49
okuma süresi: 6 dak.
Gündüz: "Para verdikleri kıymetli, destek için çalanlar zibil"
A- A A+

Hepşen, Festival Komitesi'ndeki görevinden istifa ettiğini sosyal medya hesaplarından duyururken, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli ise karşılamada masumane bir gecikme olduğunu ifade etti.

Sanatçı Arda Gündüz Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli'nin Mart sonu kendisini aradığını ve festivale davet ettiğini söyledi. Gündüz, bar açacağını, onun hazırlıkları olmadığı için festivalde sahne alamayacağını söylemesine rağmen ısrar ettiğini belirtti. Gündüz şunları söyledi: "Israr edince destek olmak için kabul ettim. Paraları olmadığını tamamen destek amaçlı sahne alıp almayacağımı sordu. Ben de para istemediğimi festivalde sahne alacağımı söyledim. Mehmetçik Üzüm Festivali'ne tamamen destek amaçlı yaklaşık bir otuz kişi olarak otobüsümüzü bile kendimiz ayarlayarak gittik. Ancak yüzümüze bakan olmadı.

Kıbrıs Postası - Filiz SEYİS /Deniz ABİDİN

Sanatçı Arda Gündüz Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli'nin Mart sonu kendisini aradığını ve festivale davet ettiğini söyledi. Gündüz, bar açacağını, onun hazırlıkları olmadığı için festivalde sahne alamayacağını söylemesine rağmen ısrar ettiğini belirtti. Gündüz şunları söyledi: "Israr edince destek olmak için kabul ettim. Paraları olmadığını tamamen destek amaçlı sahne alıp almayacağımı sordu. Ben de para istemediğimi festivalde sahne alacağımı söyledim. Mehmetçik Üzüm Festivali'ne tamamen destek amaçlı yaklaşık bir otuz kişi olarak otobüsümüzü bile kendimiz ayarlayarak gittik. Ancak yüzümüze bakan olmadı. Gece saat 22.00 gibi başkan geldi. Tepki gösterdim. Bir buçuk saat yol gittik. Kendi masamızı kurduk. Bunun üzerine sahneye çıkmayacağımı söyledim. Bizim ülkede genel mantık bu. Kıbrıslı sanatçılara genel muamele bu. Para verip getirdikleri çok değerli ama tamamen destek amaçlı sahne almak isteyen Kıbrıs doğumlu sanatçıya verilen değer böyle. Saygı göstermiyorlar, karşılığını vermiyorlar. Para verip getirdiklerini çiçekle karşılıyorlar. Bana söylenen egom yüksekmiş. Benin egom yüksekse neden para almadan desteğe gelmek isteyeyim. Bu olay sonrası festival komite başkanı istifa etti. Bu saygısızlıklar her yerde oluyor. Ben kendi adıma halktan özür dilemek adına sosyal medyada bu olayı paylaştım. Saygı görmediğim yerde neden sahneye çıkayım ki. Başkan Sarıçizmeli'nin tüm Kıbrıslı müzisyenlerden özür dilemesi gerekir. Ben artık bu gibi festivallerde sahne almama kararı aldım"

Mehmetçik Festival Komitesi Başkanı Halil Hepşen ise yaşanan bu olayın ardından festival komitesindeki görevinden istifa etti. Arda Gündüz'ün haklı olduğunu ifade eden Hepşen, Mehmetçik Üzüm Festivali gibi büyük ve organizasyona yakışmayan bir durum yaşandığını söyledi. Hepşen'in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama şöyle: "Sevgili Arda'dan ve Arda'nın hiçbir ücret alamadan sahne alması için yardımcı olan Turgut Çalıcı kardeşimden akşam yaşananlardan dolayi kendi adıma çok özür dilerim. Evet bunca büyük ve güzel organizasyona yakışmayacak bir durum yaşandı. Kim ne düşünür bilmem ama festival komite başkanı olarak kendi adıma çok ama çok özür diliyorum.

Ailevi bir yemeğim olduğu için festivalde değildim ve yaşananları duyduğum andan beri büyük bir üzüntü içindeyim. Ama Arda Gündüz yalan söylemiyor dosdoğru doğruları söylüyor. Evet Türkiye'den yüklü meblağlar ödenerek getirilen sanatçılara el pençe divan durulurken hiçbir karşılık beklemeden festivale katkı koymaya gelen kendi ülkemizin sanatçılarına gereken değeri vermiyoruz. Hani bizden ya gerek olmuyor böyle karşılayıp hoş geldin demeye... Bir ihtiyacınız var mi diye sormaya. İyi ki de çıkmadın Arda sahneye...

Belki artık para karşılığı ile emek koyanla hiçbir karşılık beklemeden emek koyan arasında fark olması gerektiği anlaşılır...

Tekrardan senden ve Turgut çalıcı dan özür dilerken festival ile ilişkimi bundan sonra kestiğimi herkese duyururum"

Öte yandan, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli ise Kıbrıslı sanatçılara yönelik söz edildiği şekilde bir yaklaşımının kesinlikle olmadığını belirterek, olayın tamamen bir yanlış anlaşılmadan ibaret olduğunu söyledi. Sarıçizmeli, festivalin son gecesi olmasından dolayı turnuva seremonisi olduğunu, bu nedenle karşılamaya geç gittiğini belirtti. Sarıçizmeli şunları söyledi: "Ben Arda Gündüz'ü seven biriyim. Festivale de kendisini ben davet ettim. Turnuva seremonisi olmasından dolayı festival alanına geç gittim. Gecikeceğimi oradaki arkadaşlara ilettim. Karşılamada masumane bir gecikme oldu. Arda ile konuştuk. Bir sıkıntı yok. Biz festival boyunca dört yerli sanatçı ağırladık. Her zaman Kıbrıslı sanatçılara yer veriyoruz. Sadece onları karşılamak için daha erken gittim. Tüm bunlar sadece yanlış anlamadan ibaret"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.