İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

TDP Genel Başkanı Özyiğit, YDÜ heyetini kabul etti

TDP Genel Başkanı Özyiğit, YDÜ heyetini kabul etti

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı İrfan Suat Günsel ve beraberindeki heyetle görüştü.

Yayın Tarihi: 25/08/15 13:32
okuma süresi: 2 dak.
TDP Genel Başkanı Özyiğit, YDÜ heyetini kabul etti
A- A A+

İrfan Günsel kabulde yaptığı konuşmada, yeni akademik yılda eğitimdeki durumu ve üniversitelerdeki gelişmeleri anlatmak için TDP'ye ziyaret gerçekleştirdiklerini kaydetti. Bu yıl üniversitelere özellikle Türkiye'den gelen öğrenci sayısında ciddi artış olduğunu dile getiren Günsel, KKTC'nin üniversiteler adası olduğunu ve yüksek öğrenimde daha da tercih edilen bir yer olması için çalışmalara devam edileceğini belirtti.

Günsel ayrıca dövizdeki yükselişten dolayı yaşanan sıkıntıları aşmak için hükümet ile birlikte hareket etmeyi düşündüklerini kaydetti.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de, eğitimin ekonomiye yaptığı katkının çok büyük olduğunu söyledi. Özyiğit, son zamanlarda dövizde yaşanan dalgalanmanın öğrenci akışında sorun yaşanmasına neden olabileceği endişesi taşıdıklarını belirterek, hükümete konuyla ilgilenme çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın seçilmesinin ardından Kıbrıs konusunun çözümüne yönelik olumlu gidişata dikkat çeken Özyiğit, buradaki üniversitelerin çözümden sonra dünyayla rekabet edebilecek düzeyde olmasının önemine vurgu yaptı.

Devlet Planlama Örgütü'nün gerçekçi verilerle çalışmadığını iddia eden Özyiğit, örgütün fizibiliteyi çıkarması ve Eğitim Bakanlığı, YÖDAK ve üniversitelerle birlikte çalışarak, sıkıntılara çözüm üretmesi gerektiğini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.