İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Hükümet, sınır dışı etmek dahil sert önlemler peşinde

Hükümet, sınır dışı etmek dahil sert önlemler peşinde

Başbakan Ömer Kalyoncu'nun başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nda geçtiğimiz hafta Mağusa'da yaşanan olaylarla ilgili olarak, olaylara karışanları sınır dışı etmek de dahil birçok sert tedbir almak konusunun konuşulduğu belirtildi.

Yayın Tarihi: 27/08/15 09:29
okuma süresi: 5 dak.
Hükümet, sınır dışı etmek dahil sert önlemler peşinde
A- A A+

Kıbrıs Postası'na konuşan Başbakan Ömer Kalyoncu, bu gibi olayların artmaya başladığını ve hükümet olarak buna seyirci kalmayacaklarını ifade etti. Kendisinin Polis ve Savcılık yetkilerinin makamına çağırarak bu konuları görüştüğünü ve gerekli talimatları verdiğin anlatan Kalyoncu, yasalarda eksiklikler olduğunu bunları süratle gidermek konusunda çalışma başlatacaklarını ifade etti.

Devletin memur, dolayısıyla da Polis istihdam etmek konusunda sıkıntıları olduğunu ancak buna rağmen şartları zorlayarak Polis alımına mutlaka gidileceğini anlatan Başbakan Kalyoncu, Mağusa'daki olaylarla ilgili olarak zanlıların 7 gün tutukluluk süreleri sona erdiği zaman yaşanacak gelişmelere göre hareket edileceğini ve önümüzdeki hafta Çarşamba günü toplanacak Bakanlar Kurulu toplantısında bu konunun tedbirlerle birlikte derinlemesine ele alınacağını ifade etti.

Kıbrıs Postası'nın elde ettiği bilgilere göre ise Başbakan'ın olaylara karışanları sınır dışı etmeye daha yakın olduğu ancak yasalarda KKTC vatandaşlarının sınır dışı edilemeyeceği şeklinde kuralların buna engel teşkil ettiği öğrenildi.

Kıbrıs Postası Özel

Başbakan Ömer Kalyoncu Başkanlığı'nda toplanan Bakanlar Kurulu geçtiğimiz hafta yaşanan Mağusa'daki olaylarla ilgili olarak olaylara karışanları sınır dışı etmek dahil, sert önlemler almak üzere prensip kararı aldı.

Konunun derinlemesine görüşüldüğü dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında vatandaşların huzur ve güvenliğini tehlikeye atan bu tür olayların artık çok sık yaşanmaya başladığı ve hükümetin bu konudan son derece rahatsız olduğu dile getirildiği öğrenildi. Başbakan Ömer Kalyoncu'nun alınacak tedbirler üzerine bir çalışma başlattığı ve gelecek haftaki Bakanlar Kurulu toplantısında bunları daha spesifik olarak kabinesi ile paylaşacağı öğrenildi.

Kıbrıs Postası'na konuşan Başbakan Ömer Kalyoncu, olaylardan hemen sonra gerek Polis yetkilerini gerekse de Savcılıktaki yetkilileri Başbakanlığa çağırdığı ve yasal tedbirleri görüştüğünü ifade ederken, mahkemenin geçtiğimiz günlerde verdiği 7 günü tutukluluk süresinin sona ermesinden sonra yaşanacak gelişmelere göre vaziyet alınacağını söyledi.

Başbakan Kalyoncu, devlete alınabilecek memur sayısının kısıtlı olmasına karşın, şartları zorlayarak Polis teşkilatına daha fazla polisin mutlaka alınacağını kaydederken, bu tür olaylarla mücadele konusunda ve olaylara karışanların akıbeti ile ilgili olarak yasalarda eksiklikleri olduğunun tespit edildiğini ve bunların da derhal giderilerek, hareket edileceğini anlattı.

Mağusa'daki olaylara karışanların büyük çoğunluğunun KKTC yurttaşı olması ve bu konudaki yasalarda eksiklikler olması hasebiyle an itibarıyla hareketlerinin sınırlı olduğu belirtilirken, yasal değişikliklerle hükümetin elinin güçlendirmek istediği ve sınır dışı dahil birçok sert önlem peşinde olduğu öğrenildi.

Dünkü Bakanalar Kurulu toplantısı sonrasında basın ile paylaşılan kısa açıklama şöyle: "Başbakan Ömer Kalyoncu başkanlığında saat 10.30'da toplanan Bakanlar Kurulu toplantısında, rutin konuların yanında geçtiğimiz günlerde vatandaşlarımızın güvenliğini tehlikeye sokan olaylara karışan kişiler ile ilgili olarak yasal sürecin tamamlanması sonrasında yeniden değerlendirme yapılması kararı alındı."

Mağusa'da Uçanok İnşaat Şirketinin Direktörü Ali Osman Uçanok ile Özcan Hangün arasında süren darp davasının duruşmasının ardından, davanın zanlıları, Uçanok'un adamları tarafından darp edilmiş, aralarında İsmet Felek'in de bulunduğu 40 civarında kişinin tutuklandığı ve hastaneye de sirayet eden büyük bir kavga yaşanmıştı. Görevli bir polisin silahının alındığı olaylarla ilgili Mağusa sakinleri infial içerisinde olduklarını duyurmuşlardı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.