İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Hükümet konuştu, doktorlar yaptı!

Hükümet konuştu, doktorlar yaptı!

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) dövizdeki artış ve ülkedeki ciddi ekonomik sıkıntıları değerlendirerek, doktorların muayene ücretlerini ve sağlıktaki diğer hizmetlerin fiyatlarını sabitleme kararı aldığını açıkladı. Buna göre vizite ücretleri en düşük 80 TL, en yüksek 150 TL'ye sabitlendi

Yayın Tarihi: 28/08/15 07:55
okuma süresi: 5 dak.
Hükümet konuştu, doktorlar yaptı!
A- A A+

Kıbrıs Postası'na konuşan Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Başkanı Cemal Mert gelinen noktada yapılması gereken zammın en az %20 olduğunu belirterek, bunun yerine fiyatları 'ekonomi rayına girene dek' sabitlediklerini söyledi

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) Başkanı Filiz Besim de konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamasında hükümeti döviz tedbirleri konusuna 'çok yavaş ve kararsız' olarak niteledi ve bu tavrın halkın psikolojisini daha da bozduğunu belirtti.

Kıbrıs Postası - Ulaş BARIŞ / TAK

KKTC son yılların en büyük döviz krizi ve bunun tetiklediği ekonomik krizle boğuşurken, hükümetten beklenen halkı rahatlatacak adımları doktorlar attı.

Hükümet tarafı, konuyla ilgili saatlerce süren toplantılar yapıp ciddi bir karar üretemezken, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) dövizdeki artış ve ülkedeki ciddi ekonomik sıkıntıları değerlendirerek, doktorların muayene ücretlerini ve sağlıktaki diğer hizmetlerin fiyatlarını sabitleme kararı aldığını açıkladı.

Birliğin en düşük 80 TL, en yüksek 150 TL olarak belirlediği ve halen uygulamada olan muayene ücretleri yanında hekimlerin yaptığı tedavi uygulamaları karşılığı aldığı ücretler, yeni bir değerlendirmeye kadar aynı kalacak.

Mert: "Fiyatları en az %20 artırmamız gerekirdi"

Kıbrıs Postası'na açıklamalar yapan ve KTTB'nin alt örgütü olan Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Başkanı Cemal Mert en son fiyat artışının 3 yıldan fazla süre önce yapıldığını söyleyerek ülkenin ekonomisi rayına girene dek herhangi bir fiyat artışına gitmek bir düşünceleri olmadığını söyledi.

"Bu ücretleri yasa ile biz belirleriz. Bu fiyatları belirlemek için de belirli kriterlerimiz vardır. Bu konuda yaptığımız toplantıda zam yapmama kararı aldık" diye konuşan Mert "eğer şu an ki koşulları bu kriterlere uygulasaydık en az %20 zam yapmak zorunda kalırdık" dedi.

Cemal Mert "bu fiyat sabitlemesi tedavilerde de ayni kalacak. Halk ekonomik krizle ve döviz artışı ile mağdur durumda iken en doğrusu bu olurdu" diye konuştu.

Hükümeti yavaş davranmakla ve kararsız kalmakla eleştiren Cemal Mert, CTP-UBP hükümeti programına da konulan sağlık reformu sözünün iddia edilen tarihe kadar gerçekleşmesinin zor olduğunu söyledi.

Mert "hükümet özellikle döviz tedbirleri konusunda yavaş ve kararsız davranmaktadır. Bu tavır sağlık reformu konusunda da sürmektedir. Hükümet programında sağlık reformu için 9 aylık bir süre konmuştur ve bunun 2 aylık kısmı 'hiçbir şey' yapılmadan geçip gitmiştir. Eylül ya da en geç Ekim ayında bu işin yasası meclise girmezse araya bütçe girecek ve yasa Ocak ayına sarkacaktır. Bu da verilen 9 aylık süre sözünün tutulmaması demektir" diye konuştu.

Besim: "Döviz artışı bizi malzeme anlamında sıkıntıya soktu"

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) Başkanı Filiz Besim de konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, dövizin kontrolsüz artışıyla yaşanan ekonomik sıkıntıları hekimlerin tüm ağırlığıyla hissettiğini kaydetti.

Açıklamasında "Hükümetin bu konuda özellikle halkın temel ihtiyaçları konusunda önlem almakta çok yavaş ve kararsız davranışlar sergilediğini gözlemlemekteyiz. Bu tavır krizin toplum için özellikle psikolojik boyutlarını daha da artırmaktadır" ifadelerine yer veren Besim, şöyle devam etti:

"Gıda, barınma, sağlık ve eğitim halkın en temel ihtiyaçlarıdır. Bu konularda devletin acil olarak bir önlem planı hazırlaması ve yürürlüğe koyması elzemdir. Okulların açılacağı bu günlerde özellikle okul masrafları konusunda ivedi önlemler alınmalıdır."

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği olarak dövizin durumunu ve ülkede yaşanan ciddi ekonomik sıkıntıları değerlendirdiklerini ve muayene ücretleri ile sağlıktaki diğer fiyatları sabitleme kararı aldıklarını dile getiren Besim, "Dövizin ciddi artışı biz hekimleri de malzeme giderleri anlamında çok sıkıntıya koysa da bu zor günlerde birbirimize destek olmak zorunluluğumuz vardır" dedi.

Besim hükümetin daha geniş kapsamlı meslek gruplarıyla istişare ederek çok hızlı ekonomik tedbirler alması ve toplumu radikal kararlarla rahatlatmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.