İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Tatar: "Kıbrıs Türkü'nü rahatsız eden asıl sorun ekonomik sıkıntılar"

Tatar: "Kıbrıs Türkü'nü rahatsız eden asıl sorun ekonomik sıkıntılar"

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan adayı, Lefkoşa milletvekili Ersin Tatar, " dövizdeki yükselişin tahribatı yaşanırken hükümetin hala sektörleri, çalışanları ve toplumun diğer kesimlerini birlikte kapsayacak gerçekci ve ekonomik realitelere uygun bir önlemler dizisini karara bağlayamamasının büyük bir hata olduğunu" vurguladı.

Yayın Tarihi: 28/08/15 10:38
okuma süresi: 3 dak.
Tatar: "Kıbrıs Türkü'nü rahatsız eden asıl sorun ekonomik sıkıntılar"
A- A A+

Ersin Tatar, " Kıbrıs Türkü'nü rahatsız eden asıl sorunun ekonomik sıkıntılar olduğunu, bunu aşmanın yolunun ise dünyayı iyi bilmek, gelişmeleri doğru okumak, ekonomik kararları zamanında almak ve uygulamaktan geçtiğini" kaydetti.

Tatar açıklamasında şunları belirtti:

" KKTC halkının devletinin varlığı ile ilgili hiç bir sorunu yoktur. Halkımızın sıkıntısı ekonominin yeterince büyümemesi, ekonomik gücünün ortaya çıkan ihtiyaçlarının karşısında yetersiz kalmasıdır.

Yapılması gereken ülkeyi süratle yüksek büyüme hızına ulaştırmaktır. Bunun reçetesi de bellidir; Yatırımcıların önü net bir şekilde açılmalı, KKTC yatırımcılarının haklı istemleri dikkate alınmalı, yarım kalmış alt yapı yatırımları ve tesislerin süratle bitirilmesine gidilmeli, özelleştirmeye, kamunun verimli çalışmasına ağırlık verilmeli, maaş ve ücret artışlarını engelleyici tutum takınmak yerine pastayı büyütecek çalışanların haklarını alacakları, bunun neticesinde piyasanın canlanacağı bir politika izlenmeli ve Anavatan Türkiye'nin bu politikayı desteklemesi sağlanmalıdır. Vergi ve gümrük politikalarımız gözden geçirilmeli yüksek kalkınma hızını sağlayıcı ekonomik tedbirleri destekleyen bir anlayışla yeni bir düzenlemeye tabi tutulmalıdır.

Ancak şu anda acil olarak yapılması gereken dünyada ve ülkemizde yaşanan sıkıntıları göz önünde bulundurarak gereken kararları almaktır.

Hükümetin aradan nerdeyse bir ay kadar bir zaman geçmesine rağmen gereken kararları alamaması ciddi bir eksikliktir.

Gerekirse toplantılar aralıksız olarak devam ettirilmeli ve alınacak kararlar derhal uygulamaya konularak ülke rahatlatılmalıdır.

Her kesimden insanlarımız haklı olarak gelişmelerden huzursuzluk duyarken hükümetin hareketsiz kalması alınacak önlemlerin hala karara bağlanamaması kabul edilemez bir durumdur.

İşinsanları, tarım kesimi, turizmci, sanayici, tüccar, kamu ve özel sektör çalışanları, emekliler, döviz borcu olanlar, çocuğunu okula hazırlayan insanlarımız acil olarak önlem alınmasını beklerken hükümet kayıtsız bir şekilde köşesine çekilmiş olarak duramaz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.