İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Hasan Taçoy: "Akıncı'ya güvenmiyorum"

Hasan Taçoy: "Akıncı'ya güvenmiyorum"

Ada Tv'de yayınlanan Günaydın Ada programına konuk olan DPUG Lefkoşa milletvekili, Genel Sekreter ve eski Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy Gözde Bekir'in sorularını yanıtladı.

Yayın Tarihi: 28/08/15 12:16
okuma süresi: 3 dak.
Hasan Taçoy: "Akıncı'ya güvenmiyorum"
A- A A+

Kıbrıs Postası

Ada Tv'de yayınlanan Günaydın Ada programına konuk olan Lefkoşa milletvekili ve eski Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy Gözde Bekir'in sorularını yanıtladı.

"İTHALATA BAĞIMLI BİR ÜLKEYİZ"

Taçoy, dövize müdahalenin yapılması gerektiğini ifade ederek, ithalata bağımlı bir ülke olduğumuzu ve dövizi sabit ya da düşük tutarak müdahale yapılamayacağını belirterek, bu düşüncenin hayal olduğunu kaydettti.

"AKINCI BAŞKA, RUM BASINI BAŞKA SÖYLÜYOR"

Taçoy, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın mülk konusunda başka, Rum basının başka söylediğine de değinerek, Akıncı'ya güvenmediğini, doyurucu açıklamalar yapmadığını belirtti.

Taçoy, Rum basınında çıkan iddiaların ekonomiyi olumsuz etkilediğini de sözlerine ekleyerek, ev fiyatlarının büyük bir düşüş yaşadığını iddia etti.

"ŞİMDİ NİYE BU TANTANA?"

Taçoy, Kıbrıs Türkü'nün en çok askerine güvendiğini de belirterek, "Güney'de 'işgal ordusundan kurtulalım' diyen bir lidere yanıt verecek siyasetçi bizde yok mu" dedi. Taçoy, 2004'te 2004'te "hayır" diyen Güney Kıbrıs'ın zaten Türk askerinin adadan çıkmasına kendi ret ettiğini de belirterek, "şimdi niye bu tantana?" dedi.

"UBP SİYASİ GÖRÜŞÜNDEN FARKLI HAREKET EDİYOR"
Taçoy, eski Partisi Ulusal Birlik Partisi'nden de bahsederek, UBP'nin siyasi görüşünden çok farklı hareket ettiğini, çerçevenin net olarak çizilmesi gerektiğini ancak henüz bu çerçevenin çizilmediğini belirtti.

Taçoy, Ulusal Birlik Partisi'nin Kurultayı'ndan da bahsederek, aday bolluğuyla ilgili "umarım benim başıma gelenler bu insanların başına da gelmez" dedi.

"KENDİLERİ İÇİN DEĞİL, PARTİ İÇİN ÇALIŞSINLAR"

Taçoy sözlerine şöyle devam etti:

"Başka partilere üye olan isimlerde UBP'nin üye listelerinde ve aile yapıları da ön planda. Yüzde yüz bir kazananı olur diyemem. UBP'de 2011'dekisorun suni olarak yaratılmıştı şimdi doğal süreç sonucunda gelişti..UBP'li arkadaşlarımdan tek bir şey isterim kendileri için değil parti için çalışsınlar... Aday olan arkadaşlar Partiyi parçalamayan, herkesi iktidardayken de muhalefetteyken de birarada tutabilen başkanları örnek alsınlar... Sayın Örek, Sayın Denktaş, Sayın Çağatay ve Sayın Eroğlu UBP'nin en başarılı isimlerindendi... Bunları örnek alsınlar"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.