İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Deniz Ulaşımı sektöründe boşluk var!

Deniz Ulaşımı sektöründe boşluk var!

Acapulco Otel'in de bir gurup olarak içinde bulunduğu "Akdeniz'in tapusu Akgünler'de mi?" sorusunun gündeme gelmesi ardından Kıbrıs Postası, turizmin "deniz seferleri ayağını" ilgililere sordu… Ortaya çıkan durum ise ortada bir boşluk olduğu yönünde…

Yayın Tarihi: 29/08/15 09:29
okuma süresi: 6 dak.
Deniz Ulaşımı sektöründe boşluk var!
A- A A+

Dünyada yıl boyu 24 saat denizleri geçerek devam eden; konfor ve gümrük hizmetleriyle de kalite vadeden turizmin önemli bir parçası olarak deniz ulaşımı, KKTC'de acentelerin bilgilendirmesine göre Eylül ayı başında duruyor…

Konunun sosyal medyada gündeme gelmesi ardından Girne-Taşucu deniz seferlerini yapan Akgünler Denizcilik, dün Eylül ayı içinde de seferlerin süreceğini internet sitesinde duyururken Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği Genel Sekreteri Faiz Camgöz ve Eski Turizm Bakanlarından Derviş Kemal Deniz konuyu Kıbrıs Postası'na değerlendirdi.

KTSAB Genel Sekreteri Faiz Camgöz devletin her şeyden önce bu kategori ve sektörde bir boşluk olduğunu fark etmesi gerektiğine dikkat çekerken; eski Turizm Bakanlarından Derviş Kemal Deniz ise bu konuda esas ihtiyacın iyi hizmet kalitesi ile Antalya'dan yüksek portföylü seferler düzenleyebilmek olması gerektiğini ifade etti.

Gazeteci Dilek Kırıcı, geçtiğimiz gün attığı twetlerle konuyu gündeme getirmiş ve "Bu seferler neden duruyor. Akdeniz'in tapusu 'Akgünler' de mi?" diye sormuş ve Turizm Bakanı Sucuoğlu'na açılım getirmesi için çağrı yapmıştı. Kırıcı, devletin bakanlıklar eliyle Havayolları ulaşımına destek verdiğini ancak deniz taşımacılığına destek olmadığını da söyledi.

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Ülkemizin deniz seferleri ulaşımı konusundaki aksaklıklar dikkat çekiyor…

Acapulco Otel'in de bir gurup olarak içinde bulunduğu "Akdeniz'in tapusu Akgünler'de mi?" sorusunun gündeme gelmesi ardından Kıbrıs Postası, turizmin "deniz seferleri ayağını" ilgililere sordu…

Ortaya çıkan durum ise ortada bir boşluk olduğu yönünde…

Dünyada yıl boyu 24 saat okyanusları geçerek devam eden ve konforuyla turizmin önemli ve câzip bir parçası olan deniz ulaşımı, bir yarım ada olan KKTC'de acentelerin bilgilendirmesine göre Eylül ayı başında duruyor… Konunun sosyal medyada gündeme gelmesi ardından Girne-Taşucu deniz seferlerini yapan Akgünler Denizcilik dün Eylül ayı içinde de seferlerin süreceğini internet sitesinde duyururken Kıbrıs Postası, turizmin "deniz seferleri ayağını" ilgililere sordu…

Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Genel Sekreteri Faiz Camgöz devletin her şeyden önce bu kategori ve sektörde bir boşluk olduğunu fark etmesi gerektiğine dikkat çekti.

"Bir ada ülkesiyiz ama sadece uçaklarla seferler yapılıyor"

Camgöz "Bir ada ülkesiyiz ama sadece uçaklarla seferler yapılıyor denilebilir. Evet, mevcut seferler de zorlukla yapılıyor ama devletin bu seferlerde bu sektörde bir boşluk olduğunu anlaması, doğrusu en önce bunu fark etmesi gerekiyor. Biz Ercan Havalimanının özelleştirilmesini konuşuyoruz hala ki Girne Marina'nın özelleştirilmesi gerekiyor. Yani böyle sorunlarımız var konuşacak... Devlet kontrolünde bu işler gitmiyor…" diye konuştu.

Deniz: "Bu sadece Turizm Bakanlığının da yapabileceği bir şey değil"

Eski Turizm Bakanlarından Derviş Kemal Deniz ise, "Turizm ayağında mevcut deniz taşımalarının kar-zarar sürdürülebilirlik içeriği bir yana esas ihtiyacın iyi hizmet kalitesi ile Antalya'dan yüksek portföylü seferler düzenleyebilmek olmalıdır. Bu sadece Turizm Bakanlığının da yapabileceği bir şey değildir. Bir politika olarak bakılmalı" değerlendirmesini yaptı.

Deniz, bunun için Bayındırlık ve Maliye Bakanlıkları gibi topyekûn bir çalışma koordinasyonu gerektiğine de işaret etti.

Dilek Kırıcı: "Akdeniz'in tapusu 'Akgünler' de mi?"

Gazeteci Dilek Kırıcı, geçtiğimiz gün attığı twetlerle konuyu gündeme getirmiş ve "Bu seferler neden duruyor. Akdeniz'in tapusu 'Akgünler' de mi?" diye sormuş ve Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu'na açılım getirmesi için çağrı yapmıştı.

Gazeteci Dilek Kırıcı, konuyla ilgili geçtiğimiz gün tweter hesabından şu görüşleri paylaşmıştı; "Turizm adasına bir bakalım. Ulaşımı deniz ile yapmak isterseniz en son 9 Eylül'de gündüz gemi seferleri kalkar. Peki deniz seferlerinin yetersizliği Turizm Bakanlığı'nın gayelesi mi?' 'Merak içindeyim… Ve Akgünler memleketin deniz ulaşımının da tekel mi?' 'Dünyada 12 ay 24 saat okyanusları geçerek devam eden deniz ulaşımı Kıbrıs'ta 9 Eylül'de duruyor Neden? Turizmin deniz ayağı neden kesiliyor!' 'Turizm Bakanı Faiz Sucuoğolu'ndan açılım getiren 'başlatıyoruz' cevabını barındıran açıklama bekliyoruz. Akdeniz'in tapusu 'Akgünler' de mi?'"

Muhaceret deniz yoluna 10 hava yoluna 2 ay mı veriyor?

Kıbrıs Postası'nın ulaştığı Dilek Kırıcı, "Kimse bizde Türkiye'ye gitmek için feribotu tercih etmiyor. Neden çünkü konfor sıfır, kalite sıfır. Gümrük hizmeti sıfır… Turizm ve Ulaştırma Bakanlığı Havayolları ulaşımına destek veriyor ama deniz taşımacılığına destek vermiyor. Ayrıca iddiaya göre feribotla giriş yapıldığında 10 gün, Ercan'dan gelindiğinde ise izin mühürleri 1-2 aylık olabiliyor" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.