İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

İzcan: "Kıbrıs'ın kuzeyinde acil olarak çözüme ihtiyaç var"

İzcan: "Kıbrıs'ın kuzeyinde acil olarak çözüme ihtiyaç var"

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs'ın kuzeyinde acil olarak demokratikleşme ve sivilleşmeye, bunun için de uluslar arası hukuk içine girmeye, yani çözüme ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 30/08/15 11:14
okuma süresi: 2 dak.
İzcan: "Kıbrıs'ın kuzeyinde acil olarak çözüme ihtiyaç var"
A- A A+

BKP'den verilen bilgiye göre, Kıbrıs'ın kuzeyinin "İthal suç cennetine" döndürüldüğüne işaret eden İzcan, "İnsanımız Güvenlik güçlerine, mahkemelere ve hukuğa olan inancını kaybetmiştir. Devlet vatandaşının güveniliğini sağlamak zorundadır. Devletin asli görevi vatandaşının güvenliğini sağlamaktır. 6 istihbarat örgütünün olduğu bir ülkede suçluların bilinmemesi ve yakalanamaması mümkün değildir" dedi.

Kumarhaneler, gece klüpleri, bet ofisler ve daha bir çok toplum yapısını alt üst eden, toplumumuzu yozlaşmaya sürükleyen " eğlence mekanlarının" varlığını sürdürmesini sağlayan devlet mekanizmasının ülkede çeteleşmeye, mafyalaşmaya göz yumduğunu ifade eden İzcan, " Devlet otoritesi sarsılmıştır. Balık baştan kokmuştur. Devlet kendisi kadın ticareti üzerinden vergi alarak, korkunç bir insan hakkı ihlaline ortak olmaktadır. Devlet bugün yaşananları önlemek istese önleyebilir" dedi.

" Bir tarafta ilahiyet koleji, kuran kursları ile dini istismarın artması, öte yandan gece klüpleri, kumarhaneler ve bet ofisleri ile gençlerin uyuşturucu batağına sürüklenmesi, toplumu hızla yozlaştırmaktadır" diyen İzcan, hiçbir önlem almayan sözde demekrat, eşitlikçi hükümetin yaşananlar karşısında seyirci kalmaktan öteye gitmediğini vurguladı.

Kıbrıslıtürklerin demokrasinin, sivil otoritenin egemen olduğu temel insan haklarına dayalı bir hukuk devletinde yaşamayı hak ettiğini vurgulayan İzcan, " Kıbrıs'ın kuzeyinde ihtiyaç olan bir an önce uluslararsı hukuk içine girilmesi ve demokratikleşme ve sivilleşmenin sağlanmasıdır" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.