İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

30 Ağustos... İlk tören Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde düzenlendi

30 Ağustos... İlk tören Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde düzenlendi

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bugün ilk tören Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde düzenlendi.

Yayın Tarihi: 30/08/15 11:57
okuma süresi: 5 dak.
30 Ağustos... İlk tören Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde düzenlendi
A- A A+

Saat 09:30'da başlayan törene Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, 28'inci Tümen Komutanı Tümgeneral Tayyar Süngü, 39'uncu Tümen Komutanı Tümgeneral İbrahim Yılmaz, Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri, ana muhalefet partisi DP'nin Genel Sekreteri Hasan Taçoy ile diğer siyasi partiler, kurum ve kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Tören, anıta çelenk sunulmasıyla başladı, saygı marşı ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Tören, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş'ın Anıt Özet Defteri'ni imzalamasıyla sona erdi.

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı anıt özel defterine şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıldönümünde seni bir kez daha saygıyla anmak için huzurundayız. 93 yıl önce böylesi bir günde senin komutanlığında elde edilen büyük askeri başarı çağdaş ve laik Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni bir devlet olarak doğmasının yolunu açmıştır. O günden bu yana kurucusu olduğun Türkiye Cumhuriyeti bir yandan kendi gelişimini sürdürürken bir yandan da Kıbrıs Türk halkının var oluş mücadelesinin en önemli dayanağını oluşturmuştur. Oluşturduğun devlet için öngördüğün "Yurtta Barış Dünyada Barış" ilkesi ve çağdaş uygarlık hedefi Kıbrıslı Türkler için de içtenlikle benimsenen temel ilke ve hedeflerin başlıcası durumundadır. Böyle olmaya da devam edecektir. Bu duygu ve inançla seni bir kez daha saygıyla anıyoruz."

KANBAY

TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay'ın Anıt Özel Defteri'ne yazdıkları ise şöyle:

"Büyük Önder Atatürk, ulusumuzun varlığı ve bağımsızlığı uğruna verdiği kurtuluş mücadelesinde kayıtsız şartsız egemenliğini elde ettiği, tarihimizin en önemli dönüm noktası olan bu büyük zaferin 93. yıldönümünde ne mutlu ki bir kez daha manevi huzurunuzdayız. Başkomutanlığınızda, 30 Ağustos'ta kahraman Türk ordusuyla omuz omuza çarpışarak azmini, gücünü ve iradesini tüm dünyaya kanıtlayan Türk milletinin verdiği en önemli mesaj kendi ayakları üzerinde yükselen bir Türkiye Cumhuriyeti olmuştur. Sizin de ifade ettiğiniz gibi hem Türk hem de dünya tarihine yön veren bu büyük zaferin yıldönümünde bugün de Türk ulusu olarak birlik ve beraberlik ruhu ile ilke ve devrimlerinizin ışığında kararlılıkla ilerlemeye devam ediyoruz. Bu duygularla Kıbrıslı Türk kardeşlerimizle birlikte aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, aziz şehitlerimizi ve kahraman silah arkadaşlarınızı rahmet ve şükranla anıyoruz."

BOZKURT

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt'un Anıt Özel Defterine yazdıkları da şunlar:

"Ebedi ve Eşsiz Başkomutan Büyük Önder Atatürk, kahraman ordumuzun sizin önderliğinizde ve milleti ile el ele vatanımıza ve bağımsızlığımıza yönelik saldırılara karşı tarihe altın harflerle yazılan bir mücadele vererek kazandığı büyük zaferin 93. yıldönümünü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz. En büyük zafer sadece Türk milletinin değil aynı zamanda özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi veren tüm esir ve mazlum Miletler için de onur şeref ve var oluş mücadelelerinde tek rehber ve esin kaynağı olmuştur. Türk milleti önderliğinizde başlattığı onurlu direniş ve bunun zirvesi olan büyük taarruz ile sonsuza kadar bağımsız ve özgür yaşama azim ve kararlılığını tüm dünyaya ilan ederek anıtlaştırmıştır. Hür ve medeni dünyada özgürce yaşamaktan başka amacı olmayan milleti ile aynı ülküyü paylaşan kahraman Türk ordusu anavatanda olduğu gibi yavru vatan Kıbrıs'ta da aynı azim ve kararlılıkla Kıbrıs Türkü'nün hak ve menfaatlerini korumaya devam edecektir. Aziz hatıran önünde saygıyla eğilirken vatan uğrunca canlarını ve kanlarını feda ederek şehadet mertebesine ulaşmış aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhunuz şad olsun."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.