İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Baraka Kültür Merkezi "Barış'a mektup" yayımladı

Baraka Kültür Merkezi "Barış'a mektup" yayımladı

Baraka Kültür Merkezi, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla "Barış'a Mektup" adı altında bir bildiri yayımladı.

Yayın Tarihi: 30/08/15 16:14
okuma süresi: 3 dak.
Baraka Kültür Merkezi "Barış'a mektup" yayımladı
A- A A+

Barışa olan özlemin dile getirildiği mektupta, "1 Eylül Dünya Barış Günü"nde saat 18.00'de Kuğulu Park'taki kortejimizde buluşup ara bölgeye yürüyelim. 'Barış Bizlerin Ellerindedir' şiarını daha da yükseltmek için…" denildi. Mektup'un tamamı şöyle:

"Çocuklarımızın, sömürüye, zulme inat hep sana inandık. 41 yıldır çözülemeyen bir sorunlar yumağına büründürülmüşken sen,halkların birbirine kırdırılmasına inat hep adını sayıkladık. Bu adanın halkları olarak yine bir araya gelecek ve barış mücadelemizi 1 Eylül'de haykırmak için yine sokaklarda olacağız.

Savaşlardan kar sağlayan emperyalist devletler bir müddet sonra içi boşaltılmış talepleriyle acı, sömürü ve açlık gönderdikleri ülkeler üzerinde daha fazla hakimiyet kurmaya, "sözde" demokrasileriyle kahramanlık taslamaya, senin adını kullanarak işgallerine devam ediyorlar. Kapitalizmin en vahşi şekline bürünen savaş, binlerce ölü, yaralı ve göçmenlik dramıyla vuku buluyor Akdeniz'de, Ortadoğu'da, Ukrayna'da… Son günlerde Türkiye'deki halklar da AK Parti ve IŞİD zulmüne karşı sokaklarda, meydanlarda seni çağırıyorlar. Savaşlar yüzünden ezilen, ölen, mülteci durumuna düşen tüm halklarsana umut bağlıyorlar.

Emperyalist güçlerin soluğunu ensemizde hissettiğimiz bu günlerde umut oldun yine bizlere. Gerçek barışın müzakere masalarında soğuk birer imzayla gerçekleşmeyeceğine inanan bizler, Kıbrıs halklarının birlikte yürüyeceği yola inanıyoruz. Bu coğrafyanın kaderi her iki halk için de aynıdır. Bizler barışı hedeflemeli, bunun için birlikte adım atmalı, bölünmelere, sömürüye ve kutuplaşmalara neden olan koşulları birlikte kaldırmalıyız. Çünkü barış ne AB ne ABD ne Türkiye ne de Yunanistan'dan gelecektir. Dünyada gerçek bir barış halkların sınıf mücadelesiyle doğacağı gibi adamızda da gerçek bir barış ancak Kıbrıslı Türklerin ve Kıbrıslı Elenlerin ellerinde şekillenecektir.

1 Eylül Dünya Barış Günü"ndesaat 18.00'de Kuğulu Park'taki kortejimizde buluşup ara bölgeye yürüyelim. "Barış Bizlerin Ellerindedir" şiarını daha da yükseltmek için… Yaşasın Halkların Kardeşliği…"

Baraka Kültür Merkezi(a)

Şifa Alçıcıoğlu

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.