İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

FEMA: "Yüreğimiz, Dilimiz, Umudumuz barış!"

FEMA: "Yüreğimiz, Dilimiz, Umudumuz barış!"

Feminist Atölye, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 31/08/15 09:25
okuma süresi: 5 dak.
FEMA: "Yüreğimiz, Dilimiz, Umudumuz barış!"
A- A A+

1 Eylül'ün Dünya Barış Günü olarak kabul edilmesinden bu yana yetmiş altı yıl geçmiş olmasına karşılık, barışı savunanlara rağmen dünya üzerinde savaş, çatışma ve zulümler sona ermemiş, savaşlardan çıkar sağladığını düşünenler tükenmemiştir.

Bugün Orta Doğu Halklarının üzerinden bir an olsun savaş uçakları inmediği gibi Dünya üzerinde birçok yerde savaşlar halen sürmektedir. Hemen yanı başımızda bulunan coğrafyada da insani kaygılar yerini siyasi ve kişisel çıkarların hakimiyetine bırakmıştır. Yakın tarihte yaşanan demokratik seçimlerde umduklarını bulamayanların, kendi halkının yaşam hakkını gözden çıkararak orantısız güç, göz altılar, yangınlar, sıcak çatışmalar aracılığıyla kaos ortamı yaratıp çıkarları uğruna gözünü kırpmadan ülkeyi iç ve dış savaşa sürüklediğine tanık olmaktayız. Orada bulunan halklar adına derin üzüntü ve kaygı hissetmekteyiz. Yaşananları kınarken, daha fazla zayiat yaşanmadan en kısa zamanda diktatörler yerine halkların, demokrasi ve adaletin kazanmasını umut ediyoruz.

Barışa hasret yaşadığımız Adamızda ise, müzakerelerin tekrardan hız kazandığı bir süreçte bulunuyoruz. Kalıcı ve demokratik bir barış için, herkese sorumluluk düşmektedir. Barışa giden yolda barışa, demokrasiye yönelmiş istikrarlı ve kararlı bir siyasi irade her iki kesim için de mutlaka bulunması gereken ilk şarttır. Bunun yanında birbirlerinin kayıplarına, acılarına duyarlı, gereksinimlerini ve geçmişte yaşananları görmezden gelmeyen, nifak tohumları atmak yerine yaşananlardan ders çıkarıp, gerçek ve kalıcı bir barışa köprü kuran, medya mensupları, eğitimciler, kolluk görevlileri, kamu görevlileri, tarihçiler, siyasiler, sendikacılar, emekçiler, işletme sahipleri, akademisyenler kısacası yediden yetmişe barış gönüllüleri gerekmektedir.

Tüm Kıbrıs halkının önemli süreçlerden geçtiği bu günlerde görüyoruz ki sürece zarar vermek isteyenler, otuz yıldır çözüm masalarında bir kademe ilerlemek yerine bölünmüşlüğü insanların gözünde doğal olan, olması gereken gibi göstermeye çalışıyorlar. Aşağılayıcı, kışkırtıcı, düşmanlaştırıcı bir dil kullanılarak kamuoyuna çeşitli araçlar ile her gün açıklama yapmakta, bilerek ve isteyerek karamsar bir hava ve güvensizlik ortamı yaratmaya çalışmaktadırlar.

Elbette ki, yaşanan savaştan kendileri adına fayda elde ederek çıkanlar, ganimet kültürünü yaşatmak isteyenler, adanın bölünmüşlüğünden siyasi rant sağlayanlar barışa karşı çıkacak, haksız söylemler ile halklar arasında korku yaratmak ve barışın önüne engel koymak isteyeceklerdir. Ama bizler gibi barışa gönül verenler, etnik köken, dinler, cinsler, sınıflar, halklar arasında yeşerecek eşitlik, adalet ve özgürlük tohumlarını barış için ekmeye ve karşılarında durmaya devam edeceğiz. Yüreğimiz, dilimiz, umudumuz her zaman barıştan yana olmaya devam edecek, umutsuzluk ve karamsarlığa kapılmadan hep birlikte barış için mücadele etmeyi sürdüreceğiz.

İnsan onurunun ve yaşam hakkının as olduğu, tüm çocukların güldüğü, karınlarının tok olduğu, savaş uçakları yerine rengârenk uçurtmaların uçtuğu, dikenli tellerin yerini çiçeklerin, kin ve öfkenin yerini sevgi ve kardeşliğin aldığı, her türlü şiddetin son bulacağı kalıcı barış içinde yaşanacak ortak bir gelecek, talebimiz ve aynı zaman da sorumluluğumuzdur.

Savaşa karşı barışa doğru bir kez da tek yürek olmak, hep birlikte sesimizi duyurmak adına 1 Eylül günü saat 18.00'de Kuğulu Park'tayız. Barışa gönül veren herkesle orada görüşmek dileğiyle….

YAŞASIN ÖZGÜRLÜK, ADALET VE HALKLARIN KARDEŞLİĞİ!

???? ? ?????????, ? ?????????? ??? ? ?????????? ??? ????!

SAVAŞA HAYIR!

??? ??? ??????!

KADINLAR BARIŞTAN YANA!

?? ???????? ????????? ??? ??????!

BARIŞ HEMEN ŞİMDİ!

?????? ??? ??? ????!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.