İÇ HABERLER
okuma süresi: 7 dak.

Bakanlar Kurulu, 'sınır dışı' kararı almaya hazırlanıyor

Bakanlar Kurulu, 'sınır dışı' kararı almaya hazırlanıyor

Ülkede infiale neden olan Mağusa, Lefke ve Girne'deki adli olaylar Ağustos ayına damgasını vurdu. Polis ve hükümet yetkilileri ülkede bir daha mafyavari olayların yaşanmaması için kolları ciddi bir şekilde sıvadı

Yayın Tarihi: 31/08/15 12:50
okuma süresi: 7 dak.
Bakanlar Kurulu, 'sınır dışı' kararı almaya hazırlanıyor
A- A A+
1 HAFTADA 4 CİDDİ OLAY: KKTC son 1 hafta içerisinde olaylarla sarsıldı. Ülkede büyük korkuya neden olan Mağusa, Lefke ve Girne'deki adli olaylar ağustos ayına damgasını vurdu. Vatandaşlar yargının yanı başında silah çekilmesi ve sokak kavgalarının yaşanması, hastane basılmasını kabullenemedi. Yönetenlerden acil tedbir istedi

OLAYLAR BAKANLAR KURULU GÜNDEMİNDE: Ülkede ardı arkası gelmeyen mafya olayları Bakanlar Kurulu'nda görüşüldü. Bakanlar Kurulu toplantısında, "söz konusu olaylara karışan kişilerle ilgili yasal sürecin tamamlanmasının ardından yeniden değerlendirme yapılması kararı alındığı açıklandı

POLİS ÖZEL EKİP KURDU: KKTC'de ardı ardına 1 haftada yaşanan ciddi olayların ardından polis gerekli önlemleri almaya devam ediyor. Polisin Genel Müdürlüğü mafya olaylarının ülkede daha fazla büyümemesi için özel ekip kurduğu öğrenildi. Ekibin başına ise müdür muavini Gökay Karagil getirildi

KKTC ağustos ayında alışık olmadığı birçok adli olayla güne başladı. Mağusa, Girne ve Lefke'de ardı ardına meydana gelen olaylar ülkede büyük endişe yarattı. Polis Genel Müdürlüğü gelişen olayların ardından ciddi önlemler alırken, Bakanlar Kurulu sonradan vatandaş olanların bu tür adli olaylara karışmasının ardından ülkeden sınır dışı etme kararı almaya hazırlanıyor.

Olaylar için özel ekip kuruldu

Polis Genel Müdürlüğü yaşanan olayları önlemek için ciddi önlemler aldı. Ülkede kaosa neden olan mafya olaylarını kısa sürede kurduğu ekiplerle aydınlatan polis güçleri, olayların daha fazla büyümemesi için özel ekip kurdu.

Havadis'in elde ettiği bilgilere Polis Genel Müdürlüğü ülkede mafya olaylarını engellemek için polisin içinde özel ekip kurdu.

Özel ekibin başına ise Müdür Muavini Gökay Karagil'in getirildiği öğrenildi.

Olaylar Bakanlar Kurulu'nun gündeminde

Ülkede arkası gelen mafya olayları Bakanlar Kurulu'nda görüşüldü. 26 ağustos tarihinde toplanan Bakanlar Kurulu toplantısında, "geçtiğimiz günlerde yaşanan ve vatandaşların güvenliğini tehlikeye sokan olayları" görüştü. Toplantıda, söz konusu olaylara karışan kişilerle ilgili yasal sürecin tamamlanmasının ardından yeniden değerlendirme yapılması kararı alındığı açıklandı.

Açıklamada, "Bakanlar Kurulu'nun rutin konuların yanında geçtiğimiz günlerde vatandaşların güvenliğini tehlikeye sokan olaylara karışan kişiler ile ilgili olarak yasal sürecin tamamlanması sonrasında yeniden değerlendirme yapılması kararı aldığı" ifade edildi.

Silahlar çekildi hastane basıldı

Mağusa'da 21 Ağustos tarihinde Ali Osman Uçanok'un İsmet Felek'in adamları tarafından geçen yıl iş yerinde dövülmesiyle ilgili davanın duruşmasının ardından iki taraf arasında yaşanan olaylar halk tarafından infial ile karşılandı.

Polisin tabancasını belinden alarak etrafa korku dolu dakikalar yaşatan Özcan Hangün güçlükle kontrol altına alınırken, kavgaya karışanlar Mağusa Hastanesini basarak dehşet saçtı. Yaşananların ardından olaylara karışan 41 kişi tutuklanarak Gazimağusa'da mahkemeye çıkarıldı.

Yine Mağusa yine mafya hesaplaşması

Gazimağusa Mahkemesi avlusunda yaşanan olaylar ülkede gündem olurken, 23 Ağustos gecesi Mağusa yeni bir hesaplaşmaya tanık oldu. Polisin silahını çalan karanlık kişiler, bu kez Yaşar Ocak'ı öldürmek için sokaklara çıktı.

Silah sesleri bu kez haraç yüzünden yükseldi. Hesaplaşma Gold Night Gece Kulübü İşletmecisi Kağan Taşken Önsal'ın yanında çalışan garsonu Yaşar Ocak'ı öldürmesi için azmettirmesi sonucu meydana geldi.

Yapılan soruşturmanın ardından Kağan Taşken Önsal, Esat Cabbar Gözalıcı, Ahmet Altundemir ve Mehmet Demiray Gazimağusa'da Yargıç huzuruna çıkarılarak tutuklandı.

Tutuklulukları devam ediyor

Mağusa'da her iki olayda da tutuklanan zanlıların soruşturması devam ediyor. Ek tutukluluk alınarak soruşturması süren tüm zanlıların bu hafta yeniden mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Girne'de bıçaklı soygun girişimi

Mağusa'da yaşanan olayların izi silinmeden gözler bu kez Girne'de meydana gelen bıçaklı soygun girişimine çevrildi. Girne'de geçtiğimiz pazartesi sabah saatlerinde herkesin gözü önünde meydana gelen soygun girişimi vatandaşı tedirgin etti. Barbaroslar Gıda Market'in muhasebecisi Zehra Özay'ın boğazına bıçak dayayarak 160 bin TL nakit para bulunan çantayı çalmak isteyen Nebi Kansu, Hasan Yüksel Soyder ve Orçun Coşkunsu eylemlerini gerçekleştiremeden olay yerinden kaçtı.

Girne Polis Müdürlüğü başlatmış olduğu soruşturmanın ardından zanlıları kıskıvrak yakaladı. Girne mahkemesi zanlıların ileride yargılanmasına karar vererek Nebi Kansu, Hasan Yüksel Soyder ve Orçun Coşkunsu'yu 2 ay Merkezi Cezaevine gönderdi.

Gözler Güzelyurt'ta

Yurttaşların gözlerini Mağusa'ya çevirmesine neden olan mafyavari hesaplaşmanın bir benzeri bu kez Lefke'de yaşandı. Mağusa'da çalıntı polis silahı ile öldürülmek istenen Yaşar Ocak, "azmettirmek" suçundan gözaltına alındı.

Hasan Hüseyin Dokumacı'nın 40 bin dolarlık borcuna karşılık Esat Gülnaz'ı kaçırıp ciddi şekilde darp ederek ölümle tehdit eden Yaşar Ocak, Ali Ocak, Ömer Ocak ve Hasan Öksüz polise yapılan ihbarın ardından 2 hafta sonra yakalanarak geçtiğimiz Cuma günü Güzelyurt'ta mahkemeye çıkarıldı.

Aleyhlerinde 3'er gün tutukluluk emri alınan tüm zanlıların bugün yeniden Güzelyurt'ta mahkemeye çıkarılması beklenirken, gözler yargının vereceği kararda.

Lefke'de "adam kaçırma" suçlamaları ile tutuklanan Yaşar Ocak, Ali Ocak, Ömer Ocak ve Hasan Öksüz bugün Güzelyurt'ta yeniden mahkemeye çıkarılacak.

Mağusa'da her iki olayda da tutuklanan tüm zanlıların bu hafta yeniden mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Mağusa'da Ali Uçanok ve İsmet Felek'in adamlarının arasında çıkan kavgada polisin tabancası ile dehşet saçan bu görüntüler gündeme bomba gibi düştü.

Devrim Demir – Havadis

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.