İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

BKP: "Savaşa karşı barış, sömürüye karşı savaş!"

BKP: "Savaşa karşı barış, sömürüye karşı savaş!"

Birleşik Kıbrıs Partisi, 1 Eylül Dünya Barış gününde barıştan yana tüm kesimleri ve halkı, ara bölgede bulunan Dayanışma Evi önünde düzenlenecek iki toplumlu barış etkinliğine katılmaya çağırdı.

Yayın Tarihi: 31/08/15 14:33
okuma süresi: 2 dak.
BKP: "Savaşa karşı barış, sömürüye karşı savaş!"
A- A A+

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, tüm dünya ve ülkemizin, barışa her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğunu belirterek, Kıbrıs sorununun çözümü ve barışın kökleşmesi için kararlı bir şekilde mücadeleye devam edeceklerinin altını çizdi.

Her iki toplumdaki milliyetçi ve şöven hareketlerden yararlanan emperyalist güçlerin doğrudan ve dolaylı müdahalelerinin bir sonucu olan Kıbrıs sorununun yıllardır çözümsüzlüğe mahum edildiğine dikkat çeken İzcan, tüm barış ve demokrasi güçlerinin birinci önceliğinin erken çözüm ve 41 yıllık bölünmüşlüğün sonlandırılması olduğunu vurguladı.

"Dünyanın jandarmalığına soyunan küresel terörist ABD, petrol uğruna yaptığı katliamlarla küreselleşme, neo-liberalizm ve kapitalizmin yüzünü açıkça ortaya sermektedir. ABD ve diğer müttefiklerinin, Irak, Suriye, Libya, Afkanistan, Filistin ve diğer bölge ülkelerine yaşattığı dram, bugüne dek yaptıklarının ve bundan sonra yapabileceklerinin somut delilidir" diyen İzcan, yerel ve evrensel barış güçleri ile birlikte hareket ederek, emperyalist savaşlara ve kapitalist sömürüye karşı mücadeleye etmeye ve savaşa karşı barış, sömürüye karşı savaş şiarını ileriye taşımaya devam edeceklerini vurguladı.

İzcan, BKP'nin, özgürlük ve barış için mücadele eden bütün dünya halkları ile dayanışmasını ve barış mücadelesini kararlı bir şekilde sürdüreceğini vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.