İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kalyoncu: "Çözüm için çalışmalıyız"

Kalyoncu: "Çözüm için çalışmalıyız"

Başbakan Ömer Kalyoncu, 1 Eylül Dünya Barış Günü Mesajı yayımladı. Mesaj şöyle:

Yayın Tarihi: 31/08/15 17:19
okuma süresi: 2 dak.
Kalyoncu: "Çözüm için çalışmalıyız"
A- A A+

"İkinci Dünya Savaşı'nın başladığı tarihten, 1 Eylül 1939'dan bu yana, bütün uluslararası toplum bu günü "Dünya Barış Günü" olarak anıyor. Barışa duyulan ihtiyaç, ırk, dil, din, ulus ve köken farkı olmaksızın bütün dünyada hep birlikte dile getiriliyor. Ama halen dünyamızda, özellikle bölgemizde ülkeleri yakıp yıkan, insanları acımasızca yok eden kanlı savaşlar, ne yazık devam ediyor. Artık bir ülkede çıkan bir savaş, sadece o yerle sınırlı kalmamakta, Suriye, Irak, Lübnan, Filistin gibi komşu ülkelerde de gördüğümüz gibi, tehlikeli biçimde uluslararası boyut kazanıyor. Son birkaç yılda, değişik kökenlerden milyonlarca insan bu savaşlarda katledilmiş, milyonlarcası da katliamlardan kurtulmak için kara ve deniz yoluyla daha güvenli yerlere kaçmaya çalışırken ölmüştür.

Bu acı tablo, Kıbrıs'ta bir an önce kalıcı bir barış kurma zorunluğumuzu bize daha çok hissettiriyor. Artık bütün Kıbrıslılar olarak, son yarım yüzyılda yaşadığımız çatışmalardan, katliamlardan, göçlerden bizlerin de ders çıkarması ve her iki toplumun da yararına olacak bir uzlaşı yolu yaratması gerekiyor. Savaşın acılarını, hayatın tüm alanlarında yaşayan bizler, Kıbrıs'ta şu anda süren yeni müzakere sürecine var gücümüzle destek olmalıyız. Çocuklarımızın savaşsız, çatışmasız ve gelecek kaygısı olmaksızın güven içinde yaşaması için çözüm için çalışmalıyız. Çözümsüz kalan sorunların, komşu ülkelerde örneklerini gördüğümüz gibi yeni çatışmalara yol açabileceğini hatırlayarak, ülkemizde, bölgemizde ve dünyamızda barış, dostluk ve kardeşlik konusundaki değerleri yüceltmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, halkımızın 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutluyor, bütün savaş kurbanlarını saygıyla anıyorum."

Ömer Kalyoncu

KKTC Başbakanı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.