İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

MAGEM, halkı barış günü etkinliğine katılmaya çağırdı

MAGEM, halkı barış günü etkinliğine katılmaya çağırdı

Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM),1 Eylül Barış Günü mesajı yayımladı. Mesaj şöyle:

Yayın Tarihi: 31/08/15 17:23
okuma süresi: 3 dak.
MAGEM, halkı barış günü etkinliğine katılmaya çağırdı
A- A A+

"On yıllardır Kıbrıs'ta yaşanan bölünmüşlüğün gölgesinde bir Barış Günü etkinliği daha gerçekleştiriliyor. Ülkemizde barış, demokrasi, adalet talebini yenileyerek, insan hakları ve özgürlük mücadelesine inanlar olarak bir araya geleceği etkinlikte, Mağusa Gençlik Merkezi olarak tüm halkımızı gerçekleşecek barış günü etkinliğine katılarak, barış mücadelesi için el vermeye davet ediyoruz.

1 Eylül barış günü Kıbrıs'ta erişilemez bölgelere, sınırlara, yabancı ordulara, hamasi politikacılara inat federal ve birleşik Kıbrıs'a ulaşmak için kutlanıyorken, bölgemizde durum çok daha ürkütücü bir haldedir. Ortadoğu'da silah, kan, şiddet, öfke ve düşmanlığın gölgesinde bir barış gününün kutlanması insanlığa yaraşmamaktadır.

Her gün savaştan kaçan masum insanların, hayatları uğruna göç yollarını tutması, binlerce insanın Akdeniz'in derinliklerinde hayatını kaybetmesi bölgemiz için barışın inşa edilmesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır. Benzeri bir şekilde Avrupa'da acımasız kemer sıkma politikaları yıkıcı sonuçlar doğurması, Avrupa'da bir savaş iklimi olmasa da, ekonomik anlamda bir barış ikliminin olmadığını göstermektedir. Acımasız kemer sıkma politikaları en çok gençleri etkilerken, askeri harcamaların artarak devam etmesi, savaş hazırlıkları için para harcanması bölge barışını da tehdit etmektedir.

Mağusa Gençlik Merkezi olarak, barışı sadece silahların susması olarak görmüyoruz. Savaşın olmamasının barışın gerçekleştiği anlamına gelmediğini yaşadığımız ülkeden ve yaşadığımız kentten dolayı çok iyi biliyoruz. Yarısı kapalı bir kentin, kalan yarısının ise sınırlar ve askeri üslerle kuşatıldığını hatırlatırken, bizler için barış ortamının, huzurun, demokrasi ve adaletin tesis edildiği özgür bir ülke yaratılmasıyla mümkün olacağını belirtmek isteriz.

Hayal ettiğimiz kent ve ülke hiçbir kişinin dini, dili, cinsiyeti, sosyal ve ekonomik koşullarından ötürü dışlamayacağı zaman gerçekleşecektir. Bu yüzden bizler, özlemini duyduğumuz barışa çok uzakta olduğumuzu üzüntüyle belirtiyoruz. Yine de, gelecek nesillerin yaşayabileceği barış ortamının tesisi, insan hakları ve sosyal adalet sağlanması için yaşadığımız kentten başlayarak barış için mücadeleye devam edeceğimizi kamuoyuna bildiririz.

Olcayto Seyis

Mağusa Gençlik Merkezi Aktivisti

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.