İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

ÇAĞ-SEN: "Savaşlara hayır... Şimdi hemen barış..."

ÇAĞ-SEN: "Savaşlara hayır... Şimdi hemen barış..."

Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (ÇAĞ-SEN), 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesaj şöyle:

Yayın Tarihi: 01/09/15 08:00
okuma süresi: 2 dak.
ÇAĞ-SEN: "Savaşlara hayır... Şimdi hemen barış..."
A- A A+

"Bugün ülkemizde Dünya Barış Günü etkinliklerle kutlanıyor. Ancak Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 7 Eylül 2001 tarih ve A/RES/55/282 sayılı kararı ile kabul ettiği Dünya Barış Günü her yıl bütün dünyada 21 Eylül tarihinde kutlanmaktadır. Eski Sovyetler Birliği'nden kalma bir gelenekle sadece bizim ülkemizde "Dünya Barış Günü" 1 Eylül'de kutlanmaya devam etmektedir. Bu yanlışı düzeltmenin vaktinin geldiğine olan inancımızı bu vesileyle bir kez daha belirmek isteriz..

Eylül ayının hangi gününde kutlanacağını bir tarafa bıraktığımızda, Barış Günü'nde dünyada barıştan çok savaşların sürmekte olduğu gerçeğini görüyoruz. Bugün dünyanın birçok bölgesinde kanlı savaşlar var. Suriye, Irak, Filistin, Afganistan, Yemen, Somali, Libya ve daha birçok ülkede insanlar birbirine kırdırılıyor. İçinde bulunduğumuz günlerde Türkiye yaşanan kanlı olaylar da bir çeşit iç savaş yıkıcılığındadır. Savaşların mağdurları genellikle masumlar olmaktadır. Çocuklar ve kadınlar bu acımazsız savaşların başlıca mağdurlarıdır. Savaş yıkım ve sefalet demektir.

Savaşın ne olduğunu en iyi bilen toplumlardan biri de Kıbrıslı Türk toplumudur. Bu nedenle hem kendi ülkemizde, hem de tüm dünyada hemen şimdi koşulsuz barış çağrısı yapıyoruz. Sorunların silahla ve savaşla değil dostane yöntemlerle, konuşup uzlaşarak çözülmesinin insana yakışan bir yaklaşım biçimi olduğunu tüm insanlığa hatırlatmak isteriz.

Savaşlara Hayır… Şimdi Hemen Barış… Yurtta Barış, Dünyada Barış…

Saygılarımızla."

Mehmet Davulcu

Başkan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.